X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El Ple de l'Ajuntament aprova d'urgència una moció que reclama l'alliberament dels presos polítics

La moció d'aquest dijous s'ha aprovat per unanimitat a primera hora del matí en una sessió extraordinària urgent.
 
Tots els representants polítics presents al ple han ratificat la urgència de la convocatòria per aprovar de forma unitària una moció per l'alliberament del presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l'Estat Espanyol.
 
Durant la sessió plenària, l'alcaldessa Montserrat Garrido ha llegit un manifest que denunciava la vulneració dels drets civils, polítics i humans del poble català per part del govern de Mariano Rajoy i el bloc del 155. Durant la lectura, s'ha fet menció als fets succeïts el passat divendres, on es van empresonar els diputats i diputades: Carme Forcadell, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa, així com també s'ha fet esment a l'exili de Marta Rovira. Uns fets que s'han titllat d'injustos, arbitraris i abusius, tots ells emmarcats dins d'un escenari que s'ha vist agreujat per la recent detenció del President Carles Puigdemont.
 
Per aquest motiu, s'ha volgut donar suport de forma expressa als representants polítics que defensen la voluntat del poble català després del resultat de les eleccions del passat 21 de desembre i acordar els següents punts:
 
PRIMER.- Exigir la llibertat immediata de tots els presos polítics: Carme Forcadell, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull, Dolors Bassa, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.
 
SEGON.- Exigir el retorn de tots els consellers i polítics catalans exiliats: Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Antoni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, Marta Rovira i Anna Gabriel, i la garantia del respecte absolut als seus drets polítics, ciutadans i humans sense veure's sotmesos a cap judici pel seu lliure exercici polític.
 
TERCER. Declarar la vulneració de les llibertats de les persones, recollides i protegides en tots els tractats internacionals i manifestar la persecució de la lliure expressió, de la vulneració dels drets polítics i humans i del dret a decidir dels ciutadans per part d'un estat que jutja les idees i empresona de forma il·legal.
 
QUART.- Denunciar l'evident manca de separació de poders a l'estat espanyol, així com la manipulació i coacció dels mitjans de comunicació per part de l'estat.
 
CINQUÈ.- Demanar a les institucions europees que no continuïn emparant accions pròpies d'una dictadura i apel·lar a la justícia internacional perquè intercedeixi de manera immediata i garanteixi el respecte als drets dels ciutadans catalans.
 
SISÈ.- Instem a totes les entitats de SANT POL DE MAR a defensar els drets fonamentals, civils, polítics, la llibertat, la democràcia i els nostres legítims representants escollits democràticament del Parlament de Catalunya.
 
SETÈ.- Atenent a la crida del Molt Honorable President del Parlament de Catalunya, el Sr. Roger Torrent, aquest ajuntament vol mostrar el seu suport la crida unitària del President i també a la plataforma «Espai Democràcia i Convivència» que té com a objectius «la defensa de les institucions catalanes, la convivència, la cohesió social i els drets i llibertats de la ciutadania».
 
VUITÈ .- Comunicar al Parlament de Catalunya, a l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, a l'Oficina de l'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans (ACNUDH) així com a l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), l'aprovació de la present moció.

Tots els representants polítics que han assistit a aquest ple extraordinari urgent han renunciat a la retribució que habitualment s'atribueix per assisitir-hi. 

Publicació 29.03.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina