Ajuntament de Sant Pol de Mar
Agenda

Del 12 de juny al 31 d'agost

Inauguració el 12 de juny, després dels goigs de Sant Antoni, (22:30h aproximadament)

Tria de pintura del fons del Museu combinades amb textos literaris, a càrrec d'Anna Maluquer.

..........

MUSEU DE PINTURA DE SANT POL DE MAR
Plaça de la Vila, 1 Sant Pol de Mar. 93 760 08 46.

Horari:

juny: dissabtes de 6 a 8 de la tarda, diumenges d'11 a 2 del migdia.
juliol i agost: de dijous a diumenge de 6 a 9 de la tarda.

..........

UT PICTURA POESIS és una exposició a iniciativa dels Amics de les Arts que encarrega una mirada sobre el fons de pintura del Museu de Sant Pol a l'Anna Maluquer, per tal que, amb el seu bagatge de corresponsal poètica, en faci una tria maridant-la amb l'obra dels nostres poetes i escriptors.

L'exposició s'inicia amb la unió de 'La porta del 36' de Josep Guinovart i el poema 'No passareu' d'Apel·les Mestres, escrit durant la primera guerra mundial però que trascendí, sobretot, durant la guerra civil. A partir d'aquí, els maridatges es produiran algunes vegades de manera directa o en d'altres d'una manera més subtil i on serà l'espectador el qui, en última instància, les relacioni.

Com posar-se a enraonar sobre literatura i pintura a Sant Pol de mar, el tros on pensa i habita Perejaume, figura perfecte de la compenetració entre aquestes dues disciplines artístiques? No diré res de nou si dic que poesia i pintura, en Perejaume, es barregen i s'intercanvien els papers: la poesia pinta sonorament i la pintura poetitza ocularment. 

Anna Maluquer