Ajuntament de Sant Pol de Mar
Agenda

Del 27 de març al 27 de juny
Inauguració: 27 de març

L'exposició creada pel Museu Marítim de Barcelona ara fa tres anys, visita el Museu de Sant Pol portada per l'associació A Tot Drap, que n'ha fet una ampliació acurada, aprofundint en la pròpia història local. Hi podrem veure fotografies, filmacions, documents orals inèdits fins ara. Imatges dels Banys d'en Pla, a Morer, dels Banys Tarridas, a la riera, de la platja de les barques... de fa més de cinquanta anys amb la presència dels patins més antics que hi va haver.

El patí de vela va néixer a les platges del Barcelonès i el Maresme, ara fa gairebé un segle. Es va anar estenent per la costa, portat pels primers estiuejants que anaven freqüentant els diferents pobles. Sant Pol no en va ser cap excepció. Des de principis dels anys trenta del segle passat, fins els nostres dies, la seva presència ens acompanya cada estiu. Avui dia el nombre de patins matriculats ja supera els tres mil.

Aquesta embarcació té unes característiques especials: sense orsa, botavara ni timó, s'aparella en pocs minuts, es maniobra fàcilment, i permet gaudir de la navegació a vela amb una simplicitat sorprenent.

Museu de Pintura (Plaça de la Vila, 1)
Horari: Dissabtes de 6 a 8 de la tarda i diumenges i festius d'11 a 2 del migdia
Organitza: A Tot Drap i Amics de les Arts