Ajuntament de Sant Pol de Mar
Agenda

Del 31 de gener al 6 d'abril
Inauguració: 31 de gener a les 19h al Museu de Pintura

 
A càrrec de Victòria Rabal
 
La paraula gyotaku està formada per gyo «peix» i taku «fregar». Consisteix en realitzar impressions amb tinta sobre paper de peixos i mol·luscs. Els peixos fan de planxa de gravat i la pressió sobre el paper els permet transferir la pròpia imatge. La tinta que s'usava originalment era la tinta sumi a qui li atribuïen qualitats màgiques per captar l'ànima.
 
El gyotaku és una tècnica que va néixer al Japó cap allà l'any 1800 i que l'usaven els pescadors per tenir un registre de les seves captures.
 
Victòria Rabal, artista i directora del Museu Molí paperer de Capellades, amb una obra vinculada sobretot a la gràfica i al paper, després de diversos viatges al Japó s'ha especialitzat darrerament en aquesta forma peculiar que és alhora una experiència lúdica, un registre documental i una manera de reconèixer les espècies marines.
 
El Museu de sant Pol s'acosta als gyotakus i proposa aquesta exposició, acompanyada d'un taller de realització de gyotakus i un recorregut per Sant Pol descobrint els indrets on s'havia venut peix (el 24 de gener). Durant l'exposició es podrà veure una filmació que farà memòria d'aquesta experiència.
 
LLOC: Museu de Pintura (Plaça de la Vila, 1)
Horari: Dissabtes de 6 a 8 de la tarda i diumenges i festius d'11 a 2 del migdia
Organitza: Amics de les Arts