Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

L'alcalde de Sant Pol, Albert Zanca, els va fer entrega dels diplomes el passat dimecres al matí en un acte celebrat a la Sala Ainaud de Lasarte. Els infants han treballat des de fa mesos en la creació d'una cooperativa, l'elaboració de productes i la venda d'aquests productes. Un 15% dels diners recaptats s'han destinat a una ONG.

Els alumnes de 5è de primària de l'Escola Sant Pau van rebre dimecres passat al matí els diplomes com a participants en el projecte CUEME (Cultura Emprenedora a l'Escola), que organitza la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Maresme. L'alcalde de Sant Pol, Albert Zanca, va ser l'encarregat de fer entrega d'aquests diplomes en un acte celebrat a la Sala Ainaud de Lasarte.

Es tracta d'un projecte complex, que ha requerit que els infants hi treballessin des de fa mesos. L'objectiu és recrear la creació i funcionament d'una cooperativa. Per aquesta raó, els nens i nenes de 5è es van organitzar en grups i van haver d'escollir el nom de la seva cooperativa. Després van idear diferents productes que podrien elaborar i, finalment, els van elaborar i els van vendre al mercat de Sant Pol. Per a aquesta elaboració, van fer una aportació de capital inicial de 3 euros, tal com ocorre en les cooperatives dels adults. Es van autoorganitzar i van prendre decisions per si mateixos. Quatre dels alumnes, la Mariona, la Montse, la Noa i el Nico, van explicar el treball que han dut a terme aquests darrers mesos.

Al final, van elaborar 20 productes de cadascun dels prototips que havien ideat inicialment. La pluja i altres imprevistos van provocar que el dia previst per a la venda al mercat s'hagués de posposar diversos cops. Finalment, però, els nens i nenes de 5è van poder vendre els seus productes el passat 7 de juny. Cal remarcar que el 15% dels diners recaptats van ser destinats a una ONG.

L'alcalde Albert Zanca els va felicitar per la feina feta i els esforços que hi ha dedicat. A més, es tractava del seu primer acte oficial com a alcalde, raó per la qual va assenyalar que seria un acte que no oblidaria mai.

Des del professorat es valora molt positivament l'experiència, i els mestres van insistir als seus alumnes que se sentien molt orgullosos d'ells i elles per la seva implicació, la seva autoorganització i el temps que hi ha dedicat.

Publicació 21.06.2019