Ajuntament de Sant Pol de Mar - Participació ciutadana
Notícies

Gran mobilització ciutadana per retirar les deixalles que el temporal Glòria va deixar escampades pel litoral santpolenc en la trobada del passat diumenge 2 de febrer.

Més de 150 persones van acudir a la convocatòria i, abans d'iniciar les tasques de neteja, la biòloga Carme Buixalleu va explicar com funciona la platja, el seu paper ambiental de protecció del litoral i la interacció entre el mar i la terra ferma, els impactes i les vulnerabilitats que suposa l'acció humana i les infrastructures. A més, es va fer una anàlisi dels objectes escampats per la platja i es van donar les pautes per a seva gestió.

Així, es van donar indicacions de retirar qualsevol deixalla de tipus plàstic o ferralla, es van apilonar les restes vegetals per facilitar la seva posterior retirada per part del consistori i es va fer especial incís en la retirada de les arrels dels canyissars, ja que es tracta d'una espècie molt invasiva que arrela ràpidament.

La trobada es va tancar amb un vermut popular per a totes les persones assistents. Des de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar es vol reiterar l'agraïment a totes les persones que, ja sigui en la neteja popular del passat diumenge, com en els dies previs, han col·laborat per netejar aquest espai natural que tant ens estimem.

Pel que fa a tots els troncs, branques i canyes apilonades, l'Ajuntament iniciarà aquesta mateixa setmana la seva retirada i seran portades a una planta de compostatge. A més, està previst que es porti a terme una nova jornada de neteja popular de cara al diumenge 16 de febrer que es focalitzarà en la zona de Can Villar.
 

Publicació 03.02.2020