Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

L'equip de govern ha aprovat un nou decret que introdueix alguns canvis en la regulació de la circulació de vehicles als carrers Consulat del Mar, Nou i Ferrocarril, i a l'Avinguda Doctor Furest.
 

Les modificacions han clarificat conceptes com el d'empadronament i tenen com a objectiu equiparar el dret d'accés dels veïns sense aparcament del carrer Ferrocarril i l'Avinguda Doctor Furest perquè puguin arribar en moments puntuals fins al portal del seu domicili, i facilitar l'activitat econòmica dels industrials i comercials de Sant Pol, de manera que puguin circular per aquestes zones segons les normes que es marquen al Decret.

Les noves mesures adoptades són les següents:

  • S'especifica que els vehicles particulars amb autorització de pas han d'anar a nom de la persona empadronada en la zona a la que pot d'accedir, o bé a nom de la persona propietària o llogatera de l'habitatge i/o establiment comercial.
  • En relació als horaris d'accés dels veïns als carrers Ferrocarril i Doctor Furest, també hi podran accedir les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any, els veïns i veïnes que no tenen aparcament privat.
  • Es modifica l'accés d'industrials i/o comercials i podran registrar els vehicles que estiguin a nom seu per accedir a ambdues zones restringides. Si només disposen d'un vehicle a nom de l'empresa o del titular, podran registrar també un segon vehicle que vagi a nom d'un familiar o aquell que utilitzin per a tasques urgents relacionades amb el seu ofici.
  • Els establiments comercials situats en les zones restringides podran registrar els vehicles que estiguin a nom dels seus titulars. S'autoritzarà només l'accés d'aquests vehicles al carrer d'accés restringit on es trobi l'establiment comercial. Si tan sols disposen d'un vehicle a nom de l'empresa o del titular, podran registrar també un segon vehicle familiar o que utilitzin per a feines urgents relacionades amb el seu ofici.
  • Els industrials i establiments comercials amb seu social a la vila podran accedir de manera permanent sense la restricció d'horari que tenien prèviament.

L'objectiu de totes aquestes actuacions és avançar cap a una mobilitat més segura de les persones i reduir la circulació injustificada de vehicles, però facilitant alhora la tasca dels transportistes i professionals.

Podeu consultar el decret íntegrament al peu d'aquesta pàgina.

Publicació 02.06.2020