Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

El Ramadà s'inicia aquest divendres 24 d'abril i és previst que finalitzi el dissabte 23 de maig. Atès que la determinació de l'inici d'aquest mes s'ha de fer mitjançant l'observació del cicle lunar, cal establir un marge d'error d'un dia en aquestes previsions.

El mes de ramadà és considerat com un període sagrat pels musulmans. Durant el Ramadà realitzen un dejuni d'aliments i líquids i s'abstenen de fumar i mantenir relacions sexuals durant les jornades diürnes.      

A banda del dejuni, que es considera un deure per a tot musulmà adult i sa i que es perllonga des del trenc d'alba fins a la posta de sol, aquest mes és un període de pregària familiar i comunitària. El trencament del dejuni diari (iftar) es converteix en una prova de compromís de la fe individual, però també en una forma de reforçar els lligams entre els membres d'aquesta comunitat.

És tradicional que durant les nits, una vegada s'ha fet el primer menjar del dia, les mesquites s'omplin de fidels per tal de pregar i recitar plegats el text de l'Alcorà. Enguany, per causa de la pandèmia, les mesquites no podran acollir activitats i les celebracions familiars s'hauran de fer en la intimitat sense reunir persones alienes a les que conviuen habitualment al mateix domicili. Per qüestió dels horaris nocturns de les celebracions, cal tenir cura del soroll que es pugui produir en els domicilis particulars i la seva afectació en els veïns.

Des de la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat s'ha editat el següent document que detalla les pautes per celebrar el Ramadà atenent a les restriccions imposades per fer front al Covid-19.

Publicació 24.04.2020