Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

Fins a l'entrada en vigor de la Fase 1 del desconfinament, prevista pel proper dilluns 4 de maig, i tenint en compte el proper cap de setmana de tres dies pel pont del Primer de Maig, des de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar fem les següents consideracions:
 
Es recomana la mobilitat per zones segons on resideixin els veïns i veïnes de la vila, i que es faci ús dels espais públics i naturals més propers al domicili perquè tothom pugui gaudir de l'hora de passeig de la manera més esplaiada i segura possible: 

  • Zona 1: La Marina, Can Pi, La Rajoleria, Urbapol, el Cassarell, la platjola, platja de Morer i tota la zona verda i de bosc més propera i fins el torrent de La Cabra.
  • Zona 2: Part dreta del centre, entre la NII i els carrers Santa Victòria i Plaça dels 4 cantons, i la platges de les barques i les escaletes.
  • Zona 3: L'Hotel (fins carrers Verge de la Mercè i Verge de Montserrat), els Garrofers, la zona verda de sota de la Llar d'Infants i el camí del Cementiri, l'esplanada de la Sènia i els camins de la zona del Serrat d'en Mas.
  • Zona 4: Part esquerra del centre des dels carrers Santa Victòria i Plaça dels 4 cantons i fins el Parc de Can Villar, així com la platja de davant de Can Villar i els Banys Tarridas.
  • Zona 5: Can Balmanya cap al Pi del Soldat, l'esplanada del Camp de Futbol i el Parc de Can Villar.
  • Zona 6: Jardins de Sant Pol, Sant Pol 2000, Sant Pol 2003 i Can Villar del Grau i fins al Parc de Can Villar.


(Mapa de Sant Pol amb zones acotades de manera aproximada i atenent a la recomanació que es fa a la població)
 
Tal i com ha anunciat el Govern de l'Estat espanyol, es pot fer esport individual dins del municipi de residència i els passejos es podran fer a una distància no superior a un quilòmetre. Haurà de ser activitat esportiva sense contacte (bicicleta, córrer, patinar, surf, etc.) sempre que es faci de forma individual i amb la protecció adequada (distància, mascareta en esports no aquàtics quan sigui possible, etc.).En aquest sentit, es permet fer natació al mar però seguint les instruccions i horaris marcats i no està permès el bany com a activitat d'oci i gaudi.
No podrà sortir la gent amb símptomes o en quarantena, o que hagi estat en contacte amb un cas positiu.
 
Per tant, les franges horàries per sortir de casa per practicar esport o passejar seran les següents: 

- De 6-10h i de 20-23h: esport individual sense contacte i passejos de persones de més de catorze anys. Els passejos seran a un quilòmetre de distància del domicili i l'esport es podrà fer sense sortir del municipi.

- De 10-12h i 19-20h: podran sortir de casa les persones dependents i la gent gran. Demanem que la resta de població eviti sortir en aquesta franja horària atès que es tracta de població de risc i cal vetllar al màxim per la seva seguretat.

- De 12-19h: podran sortir a passejar els menors de 14 anys (un adult acompanyant màxim a tres menors del mateix nucli familiar) durant una hora màxim i a un quilòmetre de distància, com a molt, del seu domicili.
 
No és fins la Fase 3 que el Govern de l'Estat permet l'ús general de les platges, igualment amb seguretat i precaucions. Tal i com estableixen les ordres estatals, es pot passejar per la sorra de la platja, però no està permès establir-s'hi de manera fixa parant tovallola. L'objectiu de les ordres és permetre el passeig, una mobilitat fluïda per a que tothom pugui gaudir dels espais. Si ens hi quedem durant una hora sense moure'ns estem impedint aquesta mobilitat i promovem aglomeracions.  

L'Ajuntament intensificarà aquest cap de setmana la presència policial per la línia litoral amb l'objectiu de recordar als vilatans les mesures i per garantir la mobilitat fluïda i les distàncies de seguretat. Recordem que el temps màxim de passeig és d'una hora. 

Tanmateix, la Policia Local intensificarà el control a les entrades del poble, com ja porta fent des de l'inici de l'estat d'alarma. Com en les dues darreres setmanes, es restringiran entrades i es vigilarà l'accés de vehicles no autoritzats mitjançant controls policials i la videovigilància. Recordem que no està permès acudir a les segones residències. 

L'Ajuntament recorda que encara no hem superat la pandèmia, que el risc alt d'infecció encara existeix i que no podem baixar la guàrdia. Totes les precaucions i restriccions continuen vigents. Apel·lem a la responsabilitat col·lectiva. Recordem que estem davant d'un problema sanitari molt greu i que cal un esforç conjunt per a que tots els sacrificis fets fins ara no quedin en va. Necessitem tornar a la normalitat, però fent-ho amb seguretat. 

En el traspàs de cada fase anunciada pel govern de l'Estat espanyol, l'Ajuntament donarà informació al respecte per adaptar cadascuna de les mesures al nostre poble. En els propers dies publicitarem les mesures de la Fase 0 del desconfinament que aviat s'aplicarà per complet.

Publicació 30.04.2020