Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

CAMPANYA DE CIVISME

L'Ajuntament de Sant Pol de Mar ha preparat tot un dispositiu preventiu de seguretat per a la celebració de la revetlla de Sant Joan, acompanyat d'una campanya de civisme destinada a tota la població i a tots els establiments comercials que venen begudes alcohòliques.

Així, des de l'Ajuntament s'han editat i distribuït en aquests establiments uns cartells específics que recorden la prohibició de vendre begudes alcohòliques a persones menors d'edat. ?Durant aquest dimarts, els agents de torn passaran pels establiments d'alimentació per reforçar aquest missatge.

A més, també s'ha elaborat un altre cartell per fer una crida al seny i a la responsabilitat durant la celebració de la revetlla.

REFORÇ POLICIAL

Pel que fa a la nit de la revetlla de Sant Joan, la Policia Local disposarà d'un reforç d'agents que estaran de servei entre les 19h i les 8h, des de l'inici dels actes de la revetlla i fins la neteja viària, donant suport als Serveis Municipals. L'objectiu d'aquets dispositiu especial és el d'evitar l'aglomeració de persones i que el jovent no begui ni consumeixi substàncies estupefaents a la via pública, inclosa la platja.

Per aquest motiu, hi haurà agents a la zona de la Punta que vetllaran per la seguretat, el civisme i el compliment de la normativa. A més, també hi haurà agents al parc del Litoral, punt en què es farà el concert de la revetlla organitzat per l'Ajuntament.

A més dels efectius de la Policia Local, es comptarà amb el suport del cos de Protecció Civil de Sant Pol de Mar i també, entre les 23h i les 3 h, es disposarà del servei de l'empresa Energy Control, especialitzada en campanyes de conscienciació per a joves sobre alcohol i drogues, els quals disposaran d'alcoholímetres per fer proves in situ, repartiran aigua i faran suport informatiu al jovent.
 

NORMATIVA ESPECÍFICA DURANT LA NIT DE REVETLLA

D'acord amb les directrius marcades des del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya referents a les condicions per a la realització de les fogueres típiques de la revetlla de Sant Joan i llançament de coets i focs d'artifici, l'alcalde Albert Zanca ha dictat un ban pel qual s'estableix que, degut a la qualificació d'alt risc d'incendi forestal del nostre municipi, el llançament de coets i focs d'artifici només es permès al nucli antic de la vila, delimitat per la carretera N-II, la riera de Sant Pol i la platja.

Quedant expressament prohibit llençar coets a tota la resta del terme municipal i el serà objecte de denúncia per part de la Policia Local qui sigui sorprès contravenint aquestes prohibicions o qualsevol altra de les que estableixi la normativa sobre incendis.
 

Tampoc es pot fer foc en zones boscoses, ni posar petards a mobiliari urbà, ni en zones que puguin causar danys. Tampoc es poden llançar petards a prop de les terrasses dels establiments de restauració.

Recordem que el gel hidroalcohòlic i les mascaretes són altament inflamables, que cal encendre els petards per la punta de la metxa, i que no s'han de posar a les butxaques. Si un petard no explota, deixeu-lo una estona i remulleu-lo amb aigua. Enceneu-los sempre en espais oberts.

En cas de detectar un possible focus d'incendi o qualsevol altre incidència de seguretat, podeu comunicar-ho pels següents canals:
CENTRALETA: 93 760 04 51
POLICIA LOCAL: 609 30 66 09
EMERGÈNCIES I SEGURETAT CIVIL: 112

Publicació 22.06.2021