Ajuntament de Sant Pol de Mar - Participació ciutadana
Notícies

L'Ajuntament de Sant Pol posarà en marxa els primers quatre consells sectorials, que correspondran als àmbits de Seguretat, Equitat, Medi Ambient i Cultura. Pel que fa als altres tres consells sectorials previstos inicialment (Joventut, Esports i Gent Gran) es posposa la seva creació per a una segona fase de desplegament perquè es vol fert primer una prova pilot amb aquests 4 i comprovar si el model aprovat funciona o bé caldrà esmenar-lo.

En aquest sentit, l'equip de govern assistirà aquest divendres a una formació específica sobre Participació Ciutadana per seguir avançant en el desplegament de polítiques d'empoderament ciutadà.

 

Així, els quatre consells sectorials que es crearan seran els següents:

- El Consell Sectorial de Seguretat serà un espai per desenvolupar la Policia de proximitat i comunitària, resoldre dubtes i inquietuds i rebre propostes ciutadanes, explicar les actuacions i el pla de treball de la Regidoria de Seguretat Ciutadana, analitzar la seguretat entre tots, intercanvair informació, etc.

- El Consell Sectorial d'Equitat té com a objectiu posar en comú i plantejar les estratègies i accions per aconseguir una societat més respectuosa, equitativa i igualitària.

- El Consell Sectorial de Medi ambient serà un espai consultor i de seguiment de les accions mediambientals cabdals pel municipi com són la gestió dels residus, la preservació dels parcs, espais agrícoles, forestals i camins rurals; la renaturalització de platges, rieres i torrents; la implantació d'energies renovables, la mobilitat sostenible i la reducció d'emissions de C02, a més de la gestió de l'aigua, el foment de l'autoconsum energètic i, en definitiva, la divulgació i sensibilització vers un ús més sostenible del nostre entorn per fer front a l'emergència climàtica.

- El Consell Sectorial de Cultura ens ofereix un espai on pensar entre totes les persones quin model cultural volem, i plantejar i coordinar les diferents activitats culturals que es fan al municipi.

Per tal d'acabar de conformar la composició d'aquests 4 primers consells sectorials, s'obre un nou període d'inscripció per donar l'oportunitat de formar-ne part al màxim de vilatans i vilatanes, vigent del 17 de novembre a l'1 de desembre. Per fer-ho, només cal omplir el formulari que trobareu aquí.

Les persones que ja es van inscriure en el seu moment, no cal que ho tornin a fer i només es podrà optar a formar part d'un Consell Sectorial.

Els Consells Sectorials estaran formats per 4 persones elegides per sorteig entre totes les que s'hagin inscrit mitjançant el formulari (2 homes i 2 dones, excepte el d'Equitat que no té limitació de dones), a més de representants d'entitats que vulguin participar-hi.

Publicació 16.11.2021