Ajuntament de Sant Pol de Mar - Participació ciutadana
Notícies

El 6 de maig es farà la presentació pública del Pressupost Participatiu 2022-23 amb una sessió amena i divertida que inclourà un taller per realitzar propostes col·lectives i berenar per a tots els assistents. Us hi podeu inscriure des d'aquí.

El Pressupost Participatiu de Sant Pol de Mar arriba aquest 2022 a la seva tercera edició i ho fa amb més vocació que mai de participació ciutadana i força novetats importants.

D’entrada, els 100.000 euros disponibles per a executar les propostes guanyadores es destinaran de manera integral a inversions. Això vol dir que podran ser per a tot allò que es pot construir i adquirir i que és perdurable en el temps.

Per exemple, la construcció d’equipaments de dimensions reduïdes (skatepark, pista poliesportiva, pista de pàdel, pumptrack, bike park, etc.), o bé la reforma, rehabilitació, millora i/o dotació tecnològica d’equipaments de titularitat municipal ja existents (pavelló, ca l’Arturo, antigues escoles, sala polivalent, camp de futbol, etc.), o bé la millora d’espais públics (carrers, vials, places, parcs, zones verdes, àrees d’esbarjo per a gossos, entorn natural...) i les infraestructures i el mobiliari urbà (enllumenat, senyalització, bancs, fonts, papereres, instal·lacions d’eficiència energètica i sostenibilitat, etc.).

Una altra de les novetats és que totes les persones que ho desitgin (estiguin o no empadronades a la vila), podran participar en la fase de propostes mitjançant el formulari online que trobareu escanejant el codi QR que hi ha al peu d’aquesta pàgina, o bé dipositant en alguna de les urnes habilitades la butlleta que us arribarà a partir del 9 de maig al vostre domicili.

A més, també podreu fer-ho en el taller col·lectiu que tindrà lloc durant la sessió de presentació del Pressupost Participatiu d’enguany, que es portarà a terme a el divendres 6 de maig, a les 7 de la tarda, a la Sala Polivalent.

Les condicions que hauran de complir les propostes que es presentin són les següents:
- Ser  inversions d’interès públic que no tinguin un cost extra de manteniment i que no suposin la contractació de personal.
- Donar resposta a una necessitat concreta i ser diferents a les propostes guanyadores de les edicions anteriors.
- Ser de competència municipal.
- Ser comprensibles i tècnica i econòmicament viables.
- Ser legals, ambientalment sostenibles, i no contradir el programa de govern ni els plans municipals aprovats.
- No poden ser subvencions o ajuts a entitats i/o col·lectius.
- Cap proposta pot superar els 100.000€.

El Consell de la Vila tindrà un paper destacat en els desenvolupament dels pressupostos participatius d’enguany, en tant que òrgan supervisor, de seguiment i d’avaluació del procés, entre d’altres.

La recollida de propostes es durà a terme durant les tres setmanes compreses entre el  9 i el 29 de maig, i la previsió és que al novembre es faci una jornada participativa per escollir les propostes finalistes i votar-les al febrer del 2023. Trobareu tota la informació del Pressupost Participatiu al web que s’ha creat per a l’ocasió: participa.santpol.cat

Publicació 12.04.2022