Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

sequera

Mentre no plogui de manera abundant i seguida a les conques de rius i embassaments, o fins que la neu no es fongui, la sequera continua avançant a Catalunya. Actualment, les reserves d'aigua es troben al 29% i, segons els criteris de l'Agència Catalana de l'Aigua, tota la demarcació de Barcelona es troba en estat d'alerta per sequera.

En aquesta situació és molt important que tots en fem un bon ús, sense patir ni obsessionar-s'hi. És a dir, utilitzant l'aigua amb responsabilitat, sense malgastar-la ni malbaratar-la i aprofitant totes les oportunitats d'estalvi.

En aquest enllaç trobareu tota una sèrie de consells per estalviar aigua en l'àmbit domèstic. Penseu que amb uns bons hàbits i amb dispositius reductors i de cisterna podeu arribar a estalviar fins a un 50% de l'aigua que gasteu a casa.

També teniu a la vostra disposició tota una sèrie de respostes a possibles preguntes que ens podem formular en aquest escenari de sequera generalitztat.

L’objectiu de totes aquestes mesures és pal·liar els efectes de les sequeres a fi de garantir en la mesura del possible l’abastament d’aigua.

Fitxer Acrobat-PDF de (422.56kB)

Fitxer: poster-sequera-restriccions-alerta__1_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 422.56 kB

Restriccions d’aigua en els usos urbans per a municipis en estat d’alerta:

VOLUM MÀXIM D’AIGUA PER HABITANT I DIA: Els volums totals d’aigua que entrin al dipòsit municipal per a l’abastament de la població no poden superar els 250 litres per habitant i dia (incloent activitats econòmiques i comercials).

PISCINES - l’ús d’aigua potable per ompliment queda limitat a:
· El reompliment parcial de piscines amb sistema de recirculació de l'aigua, en les quantitats indispensables per reposar les pèrdues d'aigua per evaporació i per garantir la qualitat sanitària de l'aigua.

· El primer ompliment de piscines de nova construcció.

· En centres educatius, l'ompliment complert o parcial de piscines desmuntables de capacitat inferior a 500 litres per al bany d'infants.

REG públic i privat
· El reg de jardins i zones verdes ha de fer-se només en l'horari de menor insolació (de 20h a 8h).
· La dotació per a reg ha de ser la mínima indispensable adaptant-se en tot moment a les condicions de temperatura i humitat. Cal evitar el reg durant moments de pluja. En qualsevol cas, no pot superar-se un volum de 450 m3/hectàrea/mes.
· El reg dels jardins particulars es pot fer, com a màxim, dos dies cada setmana. Les entitats locals han de determinar la pauta d'alternança. Per defecte, els habitatges amb numeració parella o sense numeració poden regar els dimecres i els dissabtes, i els que tinguin numeració senar els dijous i els diumenges.

NETEJA de carrers i mobiliari urbà
· Es prohibeix als particulars la neteja de carrers, paviments, façanes i similars utilitzant mànegues d'aigua. La prohibició no inclou la neteja amb pal de fregar, amb galleda i esponja o amb sistemes de neteja d'alta pressió.
· Els serveis municipals han de realitzar la neteja amb la mínima despesa d'aigua indispensable i prioritzant, quan sigui possible, l'ús d'aigua regenerada o aigua no procedent de la xarxa d'abastament d'aigua potable.

Publicació 30.01.2023