Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

Carme RuscalledaLa Universitat de Barcelona (UB) ha decidit concedir el doctorat honoris causa a la xef santpolenca Carme Ruscalleda. El Consell de Govern de la UB s’ha reunit en sessió ordinària per decidir aquest reconeixement.

La UB distingeix Ruscalleda per ser l’única xef al món amb set estrelles Michelin. La defineix amb una de les cuineres més innovadores de la gastronomia mundial, que va arribar al cim de la cuina des del restaurant Sant Pau. En aquest sentit, destaca que configurés “una proposta gastronòmica basada en l’avantguarda i la tradició culinària mediterrània”.

El doctor honoris causa és la màxima distinció que atorga la UB a una persona en reconeixement dels seus mèrits, la seva trajectòria en l’àmbit acadèmic, científic o cultural, dels seus valors i de la seva especial vinculació amb la universitat.

A banda de la xef santpolenca, també seran investits doctors honoris causa el poeta i assagista Pere Gimferrer, el matemàtic noruec Kristian Seip i la professora australiana Belinda E. Medlyn.

Publicació 12.07.2023