Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

firamarSant Pol ja ho té tot a punt per celebrar, aquest proper cap de setmana, la 21a edició del FIRAMAR, un conjunt de diferents activitats totes elles relacionades amb el mar.

Des de l’any 2003, la nostra vila celebra cada segona quinzena d’agost el FIRAMAR, que comprèn d'una primera part lúdico-festiva amb la celebració del  Festival d’Havaneres. Es tracta d'un acte multitudinari que cada any gaudeix de la participació de grups de qualitat contrastada. Enguany seran les Corals Montpalau i Sant Pol Canta, a més de la formació Els Cremats, els qui actuaran al festival que tindrà lloc el divendres 18 d'agost, a les 21.30h, a la plaça de La Punta.

A més, des de l’any 2009 se celebra el Concurs de composició d’havaneres de Catalunya, únic al nostre país. Un certamen que a partir de l’any 2020 porta el nom del prestigiós músic i compositor Josep Bastons. Enguany, el veredicte del concurs tindrà lloc durant el transcurs del festival d'havaneres del dissabte 19 d'agost, també a partir de les 21.30h a La Punta, i amb les actuacions de les formacions Els Pescadors de l'Escala, Xató i Arjau.

Una altra part del FIRAMAR, de caire més didàctic, recull diferents conferències, tallers d’arts de pesca i altres activitats relacionades amb el mar.  Des de fa alguns anys i especialment a la part més didàctica, el festival compta amb la valuosa col·laboració de l'entitat A Tot Drap.  

Mentre que una tercera part està enfocada a la venda i/o exposició de productes que manufacturen els artesans i artistes que ens acompanyen durant aquesta festa. Durant el temps que dura la fira hi ha sempre servei de bar permanent amb els ja tradicionals entrepans de seitó i també entrepans calents. 

Consulta aquí el programa complet de les activitats del FIRAMAR.

Publicació 14.08.2023