Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

registre civilEl passat 17 de juliol de 2023 es va implantar al nostre municipi la nova legislació de Registre Civil (Llei 20/2011, de 21 de juliol, del Registre Civil i  Llei 6/2021, de 28 d´ abril, per la qual es modifica la Llei 20/2011, de 21 de juliol, del Registre Civil).

El Registre Civil ha esdevingut ara OFICINA COL·LABORADORA DEL REGISTRE CIVIL. Això comporta la modernització dels procediments del Registre i la implantació de la tramitació electrònica.

L'esmentada llei ha previst que el Ministeri de Justícia disposi d'una seu electrònica a través de la qual es poden iniciar de forma telemàtica els procediments del Registre Civil, així com aportar documentació. Hi podeu accedir per fer els vostres tràmits des d'aquí.

A partir de la implantació, la majoria de tràmits es tramitaran preferentment de forma electrònica, tant en les sol·licituds com en l'expedició de documents, sense necessitat de fer cap tipus de desplaçament.

En cas de no disposar dels mitjans electrònics per relacionar-se de forma telemàtica amb l'administració, es podran fer les sol·licituds de forma presencial i per escrit a l'OAC de l'Ajuntament (articles 13 i 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques). En conseqüència, l'horari d'atenció del Registre Civil a l'Ajuntament de Sant Pol de Mar queda de la següent manera:

S'atendrà de forma presencial únicament els dimarts de 9.00 a 13.30 h amb cita prèvia i s'haurà de sol·licitar des d'aquest formulari.

Publicació 23.10.2023