Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

Sant Pol de Mar commemorarà el 8M, Dia Internacional de les Dones, amb fins a 6 activitats que es portaran a terme durant el mes de març.

La primera d'elles serà la conferència inaugural del Cicle Les Coromines, que es farà el 2 de març i en la qual les professores Montserrat Guàrdia i Elena Fieschi parlaran de la psicoanalista Júlia Coromines Vigneaux.

El 8 de març no faltarà la lectura del manifest del 8M a la plaça de la Vila, acompanyat de la presentació del documental Dones de la Mar, Dones en terra, d'Eduard Costa i Sònia Armengol que tindrà lloc a la tarda al Centre Cultural i d'Esbarjo.

Manifest 8M 2024

D'altra banda, el restaurant l'Ermita acollirà un any més el Dinar del Dia de les Dones, que se celebrarà el dissabte 9 de març. El preu per comensal és de 35€ i la reserva ja es pot fer a l'establiment Coses de Casa (carrer Nou, 2).

També el Cineclub Akira tornarà a ser partícip enguany dels actes de commemoració del 8M a la nostra vila amb la projecció del film Smoke Sauna Sisterhood (Anna Hints, 2023) que tindrà lloc el 17 de març al Centre Cultural i d'Esbarjo.

I es tancaran les activitats obertes a la població el 23 de març amb els contes per a la igualtat Kamishibai, a càrrec de la companyia NS Danza.
Es tracta d'una activitat teatral per a un futur amb perspectiva de gènere. Adreçada a públic familiar amb infants a partir de 3 anys.

A més, també s'ha programat el taller teatral Amors quotidians, adreçat a alumnes de 4t de primària de l'Escola Sant Pau. Tracta la microviolència que hi ha darrere del mite de l'amor romàntic i, per tant, com la perpetuació d'aquest mite ha construït una relació desigual entre homes i dones.

Publicació 19.02.2024