Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

les corominesQuan es parla del cognom Coromines, el més habitual és pensar en el destacat filòleg Joan Coromines. O en el seu pare, l'escriptor, polític i economista Pere Coromines.

Però poca gent és coneixedora de la importància que van tenir les dones de la família Coromines en els seus respectius camps. Un fet tant o més destacable que el de la tasca que van portar a terme els barons, pel fet d'haver-se produït en una època en què les dones estaven molt més silenciades, i a les quals s'assignava un rol social i professional molt secundari.

És per això que l'Ajuntament de Sant Pol i la Fundació Pere Coromines han preparat el cicle de conferències 'Les Coromines', que vol esdevenir una contribució, encara que petita, per restituir el silenci que ha patit injustament el col·lectiu de les dones a la nostra societat.

Així, aquest cicle de conferències se centrarà en la importància de Júlia Coromines Vigneaux en el camp de la psicoanàlisi i la psiquiatria infantil, i de la seva germana Hortènsia Coromines, destacada filòloga llatinista.

A més, també es posarà en valor la tasca de la mare d'ambdues, Celestina Vigneaux, en el camp de la pedagogia: va ser pionera en la implantació del mètode Montessori al nostre país i va mantenir una important relació professional i d'amistat amb la també reconeguda pedagoga Rosa Sensat.

Aquest és el programa de conferències:

2 de març
Júlia Coromines, cercant llum pels camins de la ment
A càrrec de les psicoanalistes Montserrat Guàrdia i Elena Fieschi (SEP-IPA)

6 d'abril
Celestina Vigneaux, l'avantguarda educativa
A càrrec de Jordi Garcia Farrero (Universitat de Barcelona)

20 d'abril
Hortènsia Coromines, passió pel coneixement
A càrrec de Mila Segarra (Institut d'Estudis Catalans)

Totes elles tindran lloc en dissabte, a les 12 del migdia, a la Sala Ainaud de Lasarte.

Publicació 16.02.2024