Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

reunió director ACAL'alcaldessa va participar divendres passat al Consell d'Alcaldes del Maresme extraordinari per abordar la sequera i les seves conseqüències i restriccions als municipis de la nostra comarca, en el qual hi va assistir el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Samuel Reyes.

Entre d'altres mesures, es va anunciar la dotació de 5 noves estacions reguladores de pressió a Sant Pol de Mar, que s'afegiran a les 8 ja existents, de cara a garantir un correcte ajust de la pressió de l'aigua en cas de ser necessari. En aquest sentit, Reyes va voler conscienciar als alcaldes maresmencs que seran necessàries noves restriccions davant de la sequera persistent.

Prèviament al Consell d'Alcaldes, l'alcaldessa Montserrat Garrido va poder mantenir una reunió de treball privada amb el director de l'ACA en la qual es van abordar temes concrets que afecten Sant Pol de Mar, com ara diferents tràmits que l'ACA ha de portar a terme en relació a l'aprovació del nou POUM, o la tramitació de subvencions als ens locals per part de l'ACA.

Pel que fa a mesures concretes per combatre la sequera a la vila, el director de l'ACA va donar llum verd a poder aplicar un ús terciari per a l'aigua tractada a la depuradora de Sant Pol, així com la possibilitat de fer un nou pou a la riera de Moré.

A més, es va sol·licitar a l'ACA que actualitzin les dades amb les quals calculen el consum d'aigua per habitant, atès que s'està realitzant amb dades del 2012. Un fet que comportaria l'acompliment amb els límits establerts en l'actualitat de 200 litres per habitant/dia.

Publicació 19.02.2024