Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

El Ple ordinari del mes d'abril va aprovar inicialment el projecte d'urbanització del carrer Consolat de Mar per deixar les voreres i la calçada a un sol nivell. L'aprovació d'aquest Ple és el pas previ a poder licitar el projecte i executar-lo. Uns tràmits que es portaran a terme en els pròxims mesos amb la previsió de poder iniciar les obres a la tardor d'enguany.

Des d'ERC, el seu portaveu va recordar que ja en el Ple d'aprovació del pressupost 2024 van avisar que la partida d'inversions d'1,3 M s'havia d'ajustar perquè no es podria executar totalment en aquest any. Per Albert Zanca, es podrien haver invertit molts diners per altres millores per Sant Pol també necesseràries i ho va considerar un error estratègic a l'hora de confeccionar el pressupost del 2024. L'alcaldessa Montserrat Garrido va respondre que es va pressupostar el 100% de l'import de la inversió en el pressupost d'enguany seguint les indicacions de les tècniques d'Intervenció.

Des del grup municipal de Més Sant Pol, el seu portaveu Lluís Jornet va valorar el projecte com a molt necessari per millorar el poble. Una postura coincident amb la CUP, que va entendre que si en l'anterior mandat s'havia prioritzar el projecte de l'insitut-escola, ara era legítim fer-ho amb aquest projecte de la plataforma única. Tanmateix la seva portaveu, Isabel Llari, va reclamar un informe de valoració del projecte de la Junta de Patrimoni. També va plantejar dubtes amb el mobiliari fix proposat per a la plaça dels 4 cantons, que podria suposar problemes de mobilitat rodada i impedir un ús polivalent de l'espai, així com la rampa projectada a la plaça de la Vila per permetre l'accessibilitat a les dependències municipals. Davant d'aquests dubtes, l'alcaldessa va respondre que el mobiliari dels 4 cantons seria movible i que l'informe sol·licitat està fet i se'ls faria arribar.

El Ple també va aprovar per unanimitat una moció de suport a les dones víctimes d'agressions sexuals, impulsada per la CUP i consensuada amb la resta de grups municipals.

D'altra banda, al plenari es va donar compte dels informes de la Sindicatura de Comptes i del compliment dels terminis de pagament a proveïdors, a més ratificar dos acords de la junta de govern relatius a l'augment del 0,5% salarial dels treballadors municipals i a l'ampliació de la jornada laboral de la tècnica d'esports.

El Ple va finalitzar amb el torn de precs i preguntes, tant per part dels grups municipals, com del públic assistent. Podeu veure la sessió aquí:

Publicació 30.04.2024