Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

El Ple del 22 de juliol va desistir de l'aprovació de l'ordenança fiscal que s'havia aprovat a la sessió plenària del 27 de maig, que regula les taxes per a l'estacionament de vehicles a les vies públiques, i es va aprovar la creació d'una nova taxa específica per a les places d'aparcament de la plaça del Tint.

El grup d'ERC es va mostrar decebut perquè confiaven que l'aparcament podria haver entrat en funcionament aquest estiu, però que la tramitació burocràtica per tal que la Diputació pugui gestionar-ne el cobrament, ho endarrereix tot a passat l'estiu. Els republicans entenien que aquesta taxa la podria gestionar directament l'Ajuntament i delegar en l'organisme tributari de la Diputació únicament aquells impostos que realment generen un volum de feina inasumible per al cosistori, com són els rebuts de l'IBI o de les escombraries, per exemple.

D'altra banda, la CUP va considerar que el preu pel lloguer d'aquestes places d'aparcament és excessiu i que, si bé anteriorment es van abstenir en l'aprovació de la taxa, aquest cop votaven en contra pel retard de tot plegat.

El govern municipal va defensar que eren els primers interessats en poder tenir actives aquestes places d'aparcament i que les tarifes s'havien fixat conforme a preus de mercat per no fer competència deslleial a la resta d'oferta privada, alhora que va reconèixer l'error de la tramitació conjunta inicial, però que també s'havia endarrerit per altres contratemps de tramitació, com ara les altes dels butlletins de llum o de l'ascensor. I també va afegir que es delegava el cobrament del lloguer de les places a la Diputació per no afegir una sobrecàrrega de treball al personal municipal.

El Ple del juliol també va aprovar l'aplicació total de la Valoració de Llocs de Treball dels treballadors municipal. L'alcaldessa va explicar que s'havia fet un esforç econòmic per justícia amb els treballadors que s'havien d'esperar fins al 2026 a percebre el sou que els pertoca i que, després de consultar-ho a Recursos Humans, es va dir que sí era possible fer-ho ja aquest 2024, alhora que legalment era més recomanable aplicar-la de cop més que no pas de manera esgraonada.

ERC va exposar que si inicialment s'havia pactat amb el comitè de treballadors aplicar la VLT de manera esgraonada era per no tensionar el pressupost municipal, però que si es podria fer, hi estaven totalment a favor. Per part de Més Sant Pol es va apuntar que a banda de valoració, també calia fer avaluació dels llocs de treball per part del departament de Recursos Humans. Mentre que la CUP també s'hi va mostrar d'acord sempre que no es comprometi el pressupost municipal i les inversions de l'Ajuntament.

En aquest sentit, el regidor d'Hisenda, Josep Parada, va explicar que els ajuntament es poden endeutar fins al 110% i que el de Sant Pol és actualment del 26%.

El Ple de juliol també va aprovar definitivament el projecte d'urbanització del carrer Consolat de Mar amb plataforma única. L'únic grup municipal que hi va votar en contra va ser la CUP perquè s'havien desestimat les al·legacions de part de la Junta de Patrimoni.

La sessió va finalitzar amb el torn de precs i preguntes, tant per part dels grups a l'oposició com per part de la ciutadania.

Podeu recuperar el Ple en aquest vídeo:

Publicació 22.07.2024