La primera sessió plenària del 2025, celebrada el 27 de gener, va aprovar una nova Ordenança de Platges encaminada a promoure la salut de les persones usuàries d'aquests espais en consonància amb el model normatiu que està impulsant la Diputació de Barcelona i que, com a característica més destacada, preveu la prohibició de fumar a la totalitat de les platges de la vila.
El portaveu d'ERC va considerar correcte disposar d'un reglament específic que posi ordre a les platges de Sant Pol, tot i que haurien pogut participar en la seva elaboració, malgrat que el redactat hagi vingut marcat per la Diputació de Barcelona, i poder-la adaptar a les singularitats concretes de la vila.
Per part de Més Sant Pol, es va trobar a faltar que la normativa inclogués regulació sobre les guinguetes, neteja, seguretat i vigilància, contaminació acústica, etc. Des del govern es va explicar, però, que moltes d'aquestes qüestions queden regulades en els propis contractes de licitació, com ara el de vigilància i socorrisme, el de neteja de les platges o el de concessió de les guinguetes.
També la CUP va qualificar-la de bona iniciativa, tot i que es podria haver debatut en un Consell de Participació. Afirmen que les platges sense fum són només un distintiu turístic i l'ordenança de platges hauria de ser molt més àmplia i ambiciosa.
D'altra banda, el Ple va aprovar provisionalment per unanimitat el Pla especial del catàleg de masies i cases rurals de Sant Pol de Mar, juntament amb l'aprovació provisional de la modificació puntual del POUM lligada a aquest Pla especial. Aquest document té com objecte, per una banda, identificar les masies i cases rurals susceptibles de ser reconstruïdes o rehabilitades per raons arquitectòniques, històriques, mediambientals, paisatgístiques o socials que en determinen la necessitat de preservació i recuperació i estableix les condicions reguladores d'edificació i d'ús, incloent una fitxa individualitzada per cada element.
En aquest sentit,es consideren masies o cases rurals aquelles edificacions rurals amb ús d'habitatge, o que ho han estat en algun moment, així com els volums o elements complementaris que integren el conjunt, que tenen algun valor, d'acord amb la legislació, per ser preservats o recuperats. En el cas del municipi de Sant Pol de Mar, les masies que s'han construït al llarg del temps en el sòl no urbanitzable vinculades generalment a l'explotació agrícola, s'han anomenat popularment cases de camp.
Pel que fa a la resta d'edificacions en sòl no urbanitzable que poden tenir algun valor, es consideraran aquelles anteriors a l'entrada en vigor del primer instrument de planejament urbanístic general en el municipi, i que cal preservar i recuperar per raons arquitectòniques o històriques i aquelles construccions rurals en desús per tal de corregir-ne l'impacte ambiental i paisatgístic negatiu. En el municipi de Sant Pol de Mar, es considera com a primer planejament, el Pla general municipal d'ordenació aprovat definitivament el 27 de gener de 1978.
El darrer punt que es va aprovar en el Ple de gener va ser l'adhesió al Protocol comarcal per un abordatge amb diligència deguda de les violències masclistes al Maresme. Es tracta d'un document que obliga tots els poders púlics a actuar amb agilitat i eficiència per prevenir, investigar, perseguir, castigar i reparar adequadament els actes de violència masclista i protegir-ne les víctimes. Amés, s’adapta a la nova legislació ampliant l’esfera familiar o de parella a altres àmbits on també es vulneren els drets de les dones, com el laboral, social comunitari, digital, institucional, educatiu, sanitari, vida política i esfera pública.
La sessió va finalitzar amb el torn de precs i preguntes per part dels grups a l'oposició i del públic assistent. Podeu tornar a visionar el Ple en aquest vídeo: