X
Pressupost Participatiu 2024
Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
L'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol celebra el seu 50è aniversari

L'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar va celebrar ahir el seu 50è aniversari, en un acte presidit per la consellera d'ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz, i el director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono. També van ser-hi presents, entre d'altres, l'alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido, i cuiners de reconegut prestigi com Fina Puigdevall (Les Cols), Xavier Pellicer (Céleri), Romain Fornell (Caelis); Ada Parellada (Semproniana), Isidre Soler (Tram-Tram). 
La celebració va comptar amb la col·laboració de cinc cuiners, tots ells amb estrelles Michelin; Miquel Aldana (Ravioli de vieira i cansalada sobre una crema de coliflor i toc de llimona), Ramon Freixa (Sota un vel d'all negre: bolets, pernil ibèric, llamàntol, rovell d'ou de caserío a l'olorós), Xavier Pellicer (Llom de tonyina amb xirivia, olives dolces i Passata), Joan Roca (Ànec a la Royal) i Albert Adrià («Cheesecake del Tickets»). Els alumnes de l'Escola van ser els encarregats d'elaborar i servir aquest menú.
 
L'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar ha celebrat aquest any el seu 50è aniversari. L'any 1966 es va fundar una de les institucions més arrelades al món de la gastronomia i el turisme de Catalunya. Fins ara ha estat formant als millors professionals del sector de la direcció hotelera, la gastronomia i la restauració. En la seva trajectòria ha estat guanyadora de la «Placa d'Honor del Turisme de Catalunya» i de la «Placa de Oro al Mérito Turístico de España».
En motiu d'aquest 50è aniversari, l'Escola ha organitzat diferents activitats com l'edició del llibre «50 success stories: fifty years shaping leaders in hospitality» i la celebració del primer concurs «European Young Chef Award 2016» organitzat per l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Art i Turisme (IGCAT) i l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar; en el marc de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016. 

Temes relacionats
Publicació 13.12.2016
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina