X
Pressupost Participatiu 2024
Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Campanya de prevenció d'ofegaments a Sant Pol

La platja de les Barques de Sant Pol ha estat una de les escollides per acollir la campanya gratuïta de prevenció d'ofegaments que Bandera Blava i Fundació Mapfre està realitzant a platges de bandera blava de tot l'Estat. Es tracta d'activitats de conscienciació, difusió i promoció d'una cultura de prevenció d'ofegaments, que s'està duent a terme en municipis litorals que han aconseguit, en alguna de les seves edicions, la Distinció Temàtica en Salvament, Socorrisme i Primers Auxilis desde 1999, per haver demostrat un esforç especial i digne de ser difós com exemple d'excel·lència. L'activitat es durà a terme aquest divendres 7 de juliol a partir de les 11 del matí a la platja de les Barques, i consistirà en tallers de formació en prevenció de riscos, consells de seguretat i actuacions en cas d'emergència, dirigits a nens i adults.

Fundació Mapfre i Bandera Blava han engegat la campanya "Prevenció d'Ofegaments 2017", amb l'objectiu de traslladar a la societat mesures per evitar accidents en l'entorn aquàtic i ensenyar les pautes necessàries per actuar, ja que unes 400 persones moren a l'any ofegades a Espanya. Segons dades oficials citades per la Fundació Mapfre, els ofegaments afecten principalment a les persones majors de 60 anys (gairebé el 51%) i en menor mesura als més joves (sobre el 6%), a més a més, vuit de cada deu ofegaments es produeixen en espais aquàtics naturals.
Aquesta campanya de prevenció, que s'està difonent aquestes setmanes a 72 platges de l'Estat (entre les quals la de Sant Pol), vol incidir especialment en que els adults prenguin consciència de la importància de vigilar adequadament els menors de 14 anys. També es donaran a conèixer els principals factors de risc i s'ensenyarà com s'ha d'actuar davant d'un ofegament, difonent coneixements elementals de primers auxilis, formació que impartiran a la platja tècnics especialitzats en socorrisme a través de tallers gratuïts dirigits a nens i adults.
Tot i haver de lamentar 39 persones mortes a les platges amb bandera blava, la ràpida actuació dels serveis de salvament ha permès salvar la vida a 84 persones, el que significa un 68% d'èxit en RCP.
Per prevenir aquest tipus d'accidents "no s'ha de perdre de vista els nens quan són a l'aigua i, en el cas de piscines privades, cal utilitzar tanques perimetrals amb tancaments a les portes i sense forats per on puguin accedir". Altres mesures són banyar-se acompanyat, no allunyar-se de la riba en espais aquàtics naturals, mullar-se abans d'entrar a l'aigua, evitar els menjars abundants abans del bany o demanar ajuda quan es detecti algú en perill.

Temes relacionats
Publicació 05.07.2017
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina