Sant Pol se suma al rebuig contra la repressió policial de l'1 d'octubre

dilluns, 2 Octubre, 2017

La plaça de la Vila de Sant Pol ha acollit aquest dilluns, 2 d'octubre, al migdia una concentració per mostrar el rebuig a la repressió policial que es va viure l'1 d'octubre, amb motiu del referèndum. A causa de diverses càrregues policials, van resultar ferides gairebé 850 persones, dues d'elles de gravetat. Veïns, treballadors públics i una representació dels càrrecs electes s'han adherit a la crida feta per les entitats sobiranistes. L'alcaldessa Montserrat Garrido ha donat el seu agraïment a tothom qui va votar o va col·laborar per a que es votés a Sant Pol. Seguidament, ha passat a llegir un manifest consensuat pels municipis de Catalunya, l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis. En aquest escrit, els municipis catalans mostren la seva repulsa a la violència exercida en alguns casos per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. Al seu torn, elogia l'actitud coratjosa i pacifica dels ciutadans de Catalunya.
El manifest dels municipis assenyala el govern de Mariano Rajoy com a responsable dels successos ocorreguts aquest diumenge 1 d'octubre arreu de Catalunya. "Demanem el suport de les institucions europees i internacionals", continua l'escrit, que reitera que "els governs municipals seguirem fidels al compromís amb la nostra ciutadania". Per últim, el manifest assegura que "la democràcia sempre guanyarà a la violència". El públic assistent i els regidors s'han unit en un llarg aplaudiment.
Finalment, Montserrat Garrido ha posat punt final a l'acte explicant una anècdota de la votació de l'1 d'octubre. Ha recordat la complicada orografia de la vila, però ha destacat que aquest fet va permetre votar amb més tranquil·litat que a pobles veïns. També ha agraït la "perspicàcia" de molts veïns que van aparcar els seus cotxes i tractors impedint un accés fàcil. Segons l'alcaldessa, un càrrec mitjà de la Guàrdia Civil havia admès que Sant Pol suposava una "ratonera" i que seria molt complicat intervenir al col·legi electoral. L'anècdota ha provocat aplaudiments del públic i crits d'independència.

El referèndum d’autodeterminació de Catalunya es va celebrar a Sant Pol de Mar sense incidències destacables. Fins a Sant Pol s’hi van acostar veïns de viles properes, com ara Sant Cebrià o Sant Iscle, on la Guàrdia Civil sí va intervenir algun col·legi electoral. La plaça de la Vila es va omplir durant tot el diumenge de veïns que van celebrar una jornada lúdica i reivindicativa, mentre la votació es duia a terme a la Biblioteca Can Coromines i a la Sala Ainaud de Lasarte. Finalment, al referèndum hi van participar 2.505 persones que hi van votar. El 95,2% d’aquests vots apostaven pel Sí, un total de 2.385 vots. Per contra, 78 vots eren pel No, el que representa un 3%. Es van registrar 28 vots en blanc (1,1%) i 14 vots nuls (0,6%).
 

GALERIA D'IMATGES

Comparteix aquesta pàgina: