X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol és el tercer municipi del Maresme que millor recicla

L'Agència de Residus de Catalunya ha fet públiques les dades que fan referència als resultats sobre la recollida selectiva d'escombraries de l'any passat.
 

En aquesta classificació, Sant Pol apareix molt ben posicionada. És la tercera població amb els millors resultats del Maresme, només superada per Canet de Mar i Argentona. Segons aquest estudi, els veïns de Sant Pol van reciclar de manera correcta 51,28 quilos de brossa durant el 2016. De fet, el Maresme és la comarca catalana que millor recicla i que compta amb el percentatge de recollida selectiva més elevat, tot i que també és la segona que més escombraries genera.
 
El primer tinent d'alcalde de Serveis Municipals i Medi Ambient, Ferran Xumetra, ha valorat aquestes xifres «com a molt positives» a l'Informatiu de Ràdio Sant Pol. «El porta a porta es va implantar fa 9 anys a la població i és un sistema que ens permet separar millor cada matèria per reciclar de manera més efectiva», segons ha explicat Xumetra. De fet, les xifres de recollida selectiva des de la implantació del porta a porta han millorat any rere any. Quan aquest servei es va implantar al municipi, hi havia un percentatge de recollida selectiva del 12%, actualment aquest percentatge està xifrat en un 65%. Pel  primer tinent d'alcalde, aquestes xifres són "demolidores».
 
Durant els darrers 8 anys, l'Ajuntament ha volgut consolidar la recollida porta a porta només al nucli urbà i, des del setembre passat, s'ha ampliat aquest sistema també a la zona de l'Hotel. Segons ha explicat Ferran Xumetra, l'Agència Catalana de Residus obligarà a partir del 2020 a tots els municipis a reciclar un mínim del 60%, una xifra que a Sant Pol ja s'ha superat. Respecte a les futures accions en la recollida d'escombraries, el primer tinent d'alcalde ha anunciat que «la idea és que, d'aquí a 4 anys, estigui implantat el porta a porta a tot el municipi".

Durant aquest mes s'ha finalitzat la fase d'implementació de nous contenidors de 1.100 litres per recollir les 5 fraccions dins de les àrees més properes al centre urbà. De la mateixa manera, també s'han reubicat els contenidors que presentaven un bon estat de conservació a les àrees més allunyades del centre del municipi. 

 

MILLORS RESULTATS AL MARESME
 Població (2016)Recollida Selectiva (kg/hab./any)
Canet de Mar14.28452,26
Argentona12.05151,49
Sant Pol de Mar4.95151,28
Cabrils7.28751,15
Sant Vicenç de Montalt6.18246,97

Dades de Residus Municipals 2016 Regió Metroplitana, Agència de Residus de Catalunya

Temes relacionats
Publicació 17.11.2017
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina