X
Pressupost Participatiu 2024
Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol participarà activament en el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Sant Pol ha preparat un seguit d'actes dedicats a commemorar el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Tot i que el dia més assenyalat serà el dissabte 25 de novembre, la programació va començar aquest dimecres amb una xerrada sobre l'Educació en Positiu i es tancarà el 20 de desembre amb el taller que porta per títol: "Prou sexisme, fem nostre el rap".

Els actes més destacats es realitzaran durant aquest dissabte, a partir de les 19.30 hores, on es llegirà un Manifest a la Plaça de la Vila (document adjunt)  i es farà una encesa d'espelmes amb el lema "Prou violència". La vetllada continuarà amb l'obra teatral "El diari de Martina" que es representarà al Centre Cultural i d'Esbarjo de Sant Pol, on seguidament s'oferirà un refrigeri a les persones assistents. 

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981. En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, que van morir a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats el 25 de novembre de 1960. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Adela (Dedé) Miraval va ser l'única germana que va sobreviure i va morir el 2014 a Bèlgica als 88 anys. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.
 

Publicació 23.11.2017
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina