X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
L'Ajuntament de Sant Pol s'adhereix al manifest de Som Escola durant el darrer ple del 2017

L'Ajuntament ha celebrat el seu últim ple municipal d'aquest 2017 en una sessió extraordinària.
 
El ple ha aprovat per unanimitat adherir-se al manifest de la plataforma Som Escola, qui fa una crida a garantir el sistema educatiu català. En el manifest, Som Escola defensa el model educatiu català com a element integrador i cohesionador, a més de reconèixer la llengua i cultura catalanes com a contribuïdores dels valors democràtics. Al mateix temps, l'escrit de la plataforma rebutja les acusacions que ha patit l'escola catalana d'adoctrinament ideològic i de segregació o discriminació lingüística. Tots els grups municipals han votat a favor.
 
A més, en el ple extraordinari d'aquest divendres s'hi ha debatut molts altres temes. Per una banda, s'ha aprovat per unanimitat la pròrroga de la rehabilitació i pintada de parets mitgeres dels edificis, unes actuacions que havien rebut subvencions. Inicialment, estava previst acabar aquestes obres durant l'any 2017, però finalment  s'ha acordat prorrogar aquest termini fins el proper 31 de març per facilitar la feina dels tècnics encarregats. En un altre ordre de coses, tot els grups municipals també han votat a favor de la modificació d'algunes tarifes dels serveis funeraris del Cementiri Municipal. En relació al Cementiri, també s'ha aprovat per unanimitat l'obertura de la convocatòria per a la contractació i licitació dels serveis funeraris que es presten al Cementiri.
 
De la mateixa manera, el ple municipal ha aprovat la modificació de les retribucions de la figura del tècnic de cultura, així com també ha ratificat l'acord de la mesa negociadora del 24 de novembre amb els empleats públics. En el primer punt, CiU i Junts per Sant Pol han votat a favor, ERC ha votat en contra i ICV s'hi ha abstingut. El vot negatiu dels republicans es deu, segons el seu portaveu Albert Font, a que aquestes modificacions de salari s'han realitzat sense estudis que avaluïn tota la càrrega salarial del consistori. En el segon punt, CiU i Junts han votat favorablement, i ERC i ICV s'han abstingut. En aquest punt, el 1r tinent d'Alcalde, Ferran Xumetra, ha al·legat que aquestes modificacions de retribucions no són millores salarials o augments encoberts, sinó que es tracta d'equiparar complements per dies festius en els quals els empleats públics han de treballar.
 
Tanmateix, el ple ha aprovat per unanimitat el reconeixement als voluntaris de Protecció Civil de Sant Pol com l'única entitat d'aquest sector vinculada al municipi; la pròrroga i una addenda econòmica de la delegació de competències en matèria d'atenció domiciliària al Consell Comarcal i una modificació de crèdit dins del pressupost del 2017. Pel contrari, el ple municipal ha desestimat les al·legacions d'un veí que serà sancionat amb uns 1.200 euros per tenir un animal potencialment perillós sense la llicència corresponent i, en canvi, ha aprovat la cessió d'uns solars que fa un particular al consistori.    

×  
Ple Municipal de Sant Pol de Mar - Desembre 2017 Ple Municipal de Sant Pol de Mar - Desembre 2017
Publicació 09.01.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina