X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol ja té nou Hereu i Pubilla per aquest 2018: Biel Tió i Clàudia Faraudo

Dissabte passat vam conèixer a l'acte de proclamació de la Pubilla i l'Hereu de Sant Pol de Mar 2018 qui ens representarà arreu de Catalunya.
 
Aquest cap de setmana van tenir lloc els darrers actes de la Festa Major d'Hivern de Sant Pau. Uns actes plens de cultura popular on dissabte es van concentrar gran part d'aquests. Durant el migdia, després d'una ballada de swing amb classe oberta inclosa, va tenir lloc la Trobada de Bandes, on la Big Bang Valona, molt ben acompanyada per altres bandes convidades, van amenitzar amb els seus sons vibrants el tradicional dinar popular.
 
A la tarda, el foc, la música i la cultura popular van omplir els carrers de Sant Pol amb la cercavila que va aplegar les diverses colles del municipi. Van ser les Pubilles i Hereus de Catalunya qui van obrir el pas d'aquesta cercavila, on els protagonistes indiscutibles van ser el foc de la Infernal de la Vallalta i la tamborinada de la Perku Vallalta, qui va fer tremolar Sant Pol. Per últim, els Gegants de la nostra població tancaven la cercavila amb els seus balls, acompanyats per totes les colles, que van fer una parada per dur a terme una demostració i, a la Riera, la Infernal va encarregar-se de l'espectacle pirotècnic.
 
Després de la cercavila, la festa es va traslladar a l'Envelat, on s'havia de proclamar la Pubilla i l'Hereu de Sant Pol d'aquest 2018. Acompanyats de la resta d'Hereus i Pubilles de Catalunya, hi anaven també la Sílvia Ribera i en Jaume Pujolràs, Pubilla i Hereu d'aquest passat 2017.
 
Després dels discursos de l'alcaldessa Montserrat Garrido i de la Delegada al Maresme de Foment de les Tradicions Catalanes, la santpolenca Anna Vila, es va desvetllar el nom dels representants d'enguany. Aquests són en Biel Tió i la Clàudia Faraudo. Tot i que en Biel no va poder assistir a l'acte per assumptes personals, la Clàudia va recollir la seva banda i es va mostrar molt feliç amb aquest nomenament.
 
La festa va acabar amb un sopar popular que va aplegar representants del pubillatge a Catalunya.

Podeu consultar el recull fotogràfic a:

Pubillatge: https://www.flickr.com/photos/ajsantpol/albums/72157692035892984
Cercavila: https://www.flickr.com/photos/ajsantpol/albums/72157691148409711

Publicació 30.01.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina