X
Pressupost Participatiu 2024
Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Dóna't el gust i tasta la perla verda del Maresme en les seves múltiples versions

Durant dos mesos, restaurants, artesans gastronòmics i establiments de venda de productes d'alimentació maresmencs participaran a les Jornades del Pèsol del Maresme.
 
Durant aquest mes de març i el proper mes d'abril es celebraran a diferents municipis de la comarca, entre ells Sant Pol de Mar, aquestes famoses jornades gastronòmiques dedicades a aquest ingredient tan característic a la nostra zona. Tots els establiments participants oferiran plats i productes amb elaboracions singulars i amb un denominador comú: el pèsol com a protagonista. 
 
Amb el títol «Temps de pèsols al Maresme», el Consorci de Turisme Costa del Maresme ha editat un díptic que inclou tant els esdeveniments gastronòmics relacionats amb el pèsol, com ara la XXIV Pesolada de Caldes d'Estrac, com els principals productors de pèsols de la comarca.
 
A la nostra població, trobareu diversos restaurants i altres establiments gastronòmics on podreu assaborir aquest petit luxe pel paladar:

 
 
BRASERIA - PIZZERIA LA SELVA
C/ Nou, 50
Tel. 93 760 11 22
- Pizza pesolada: amb pèsols saltejats amb bacó i pernil ibèric
- Pèsols del Maresme saltejats amb pernil
Maridatge amb vi DO Alella Alella Marfil Blanc. Celler Alella Vinícola

CARME RUSCALLEDA -RESTAURANT SANT PAU
C/ Nou, 10
Tel. 93 760 06 62
www.ruscalleda.cat
- Arròs caldós amb espardenyes i pèsols
Maridatge amb vi DO Alella Ivori blanc 2015. Celler Alella Vinícola
Tancat per descans setmanal el diumenge el vespre, tot el dilluns i el dijous el migdia.

EL MOLÍ
C/ Consolat de mar, 43
Tel. 93 760 30 14
- Crema de pèsols del Maresme al gingebre amb mossets de parmesà.
- Pèsols del Maresme ofegats amb calamarsons i cloïsses.
- Fricandó de vedella amb moixernons, pastanaga i pèsols del Maresme.
- Ofegat de faves "baby" i pèsols del Maresme a la catalana.
Maridatge amb vi Orígens pansa blanca. Celler: Masia Coll de Canyet. DO Alella 
Obert a partir del 24 de març. Els plats estaran disponibles al menú de cap de setmana, cada setmana hi hauran alguns dels plats a escollir.

LA LLOSA
C/ Abat Deàs, 28
Tel. 93 760 03 16
- Pèsols ofegats a l'estil de La Llosa
Vi DO Alella: Maridatge amb Kosher Invita DO Alella. Vi blanc jove. Celler Castillo de Sajazarra.
El plat està disponible al menú de caps de setmana i festius, a 20 €
 
MARGOT
C/ Manzanillo, 15
Tel. 93 760 03 02
- Pèsols i faves a la catalana
Maridatge amb vi DO Alella: AA Pansa Blanca. Celler Alta Alella
El plat estarà disponible al menú del cap de setmana a 21,50 €

RESTAURANT DE L'HOTEL GRAN SOL
Ctra. N II, Km. 664
Tel. 93 760 00 51
www.hotelgransol.info
-Ragout de pèsols amb cansalada de porc duroc y ou a baixa temperatura
-Saltat de pèsols tractats com un arròs cremós i una escuma de pernil ibèric
-Pèsols a la tòfona amb bacallà confitat
-Amanida de pèsols a la menta amb gambes escabetxades
Maridatge amb vins DO Alella:
AA Lanius. Blanc sec ecològic elaborat amb Chardonnay i amb una criança en fusta de 6 mesos. Celler Alta Alella
AA Parvus. Rosat ecològic elaborat amb cupatge de Cabernet Sauvignon y Syrah. Celler Alta Alella.
Els plats s'oferiran de forma alternada al Menú Gran Sol, disponible cada dia, migdia i nit.
Menú Gran Sol: 21'50 €

VORAMAR
Plaça del Torrent Arrosser - Platja de les Barques
Tel. 93 760 06 54
-Menú del pèsol:
Entrants a base de bacallà marinat, musclos al vi blanc (vapor) i capritx de bonítol
Segon plat, a escollir entre: Pèsols del Maresme (varietat floreta) amb sèpia, o bé Pèsols ofegats amb sèpia.
Per postres : bunyols de vent o ganyip (fruits secs)
Pa de vidre amb tomàquet i cafès inclosos
Vi DO Alella: Maridatge amb Kosher Invita Alella. Vi blanc jove. Celler Castillo de Sajazarra
Preu: 30 €
 
XALOC
C/Dr. Furest, 22 (La Punta)
Tel. 93 760 23 91
www.restaurantxaloc.cat
- Remenat de pèsols amb bolets
Vi DO Alella: Maridatge amb Pensa 2015, vi blanc ecològic. Celler independent de Vilassar de Dalt (viticultor)
Preu: 12'50 €
Plat disponible a la carta
 
 
Altres establiments:
 
CÀTERING SAULEDA
C/Sot de les Vernedes, 20 (Pol. Ind. Sot de les Vernedes, Sant Cebrià de Vallalta)
Tel. 93 763 03 30
www.sauleda.cat
-Crema de pèsols del Maresme amb Vieira i cruixent de pernil
També disponible, sota encàrrec a:
Pastisseria Sauleda
C/ Manzanillo, 20 de Sant Pol de Mar
Tel. 93 760 04 65
 
MELMELADES CALADA
C/Tobella, 42
Tel. 93 760 37 10
www.melmeladescalada.com
- Melmelada de pèsol. Elaborada amb pèsols del Maresme, de la varietat Floreta. És una melmelada un xic densa i amb un sabor concentrat de pèsol, molt adequada per a les carns i ideal per a combinar amb botifarra negra cuita.
 
EL TRENCALL, menjar per emportar
C/ Consolat de Mar, 49
Tel. 93 760 36 42
Mandonguilles amb sèpia i pèsols
Obert dissabtes i diumenges
 
A través de la pàgina  web  del Consorci de Turisme Costa del Maresme, trobareu altres municipis i establiments adherits a aquestes jornades on podreu gaudir del pèsol del Maresme.
 
 

Publicació 26.03.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina