X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Visiteu la galeria fotogràfica que repassa la inauguració de la Via Marina a Sant Pol

El municipi va inaugurar dissabte passat aquesta nova variant de la Ruta Xacobea

Des del cap de setmana passat,  els milers de pelegrins i pelegrines que anualment recorren el famós Camí de Sant Jaume tindran la possibilitat de fer una nova ruta que passarà per la nostra població. Un dels principals motius pels quals el Consorci de Turisme del Maresme i l'Associació Gerunda han impulsat la incorporació de Sant Pol a aquesta ruta per la costa mediterrània és la seva església de Sant Jaume, patró del municipi.
 
La jornada del dissabte va començar amb una benedicció que va continuar amb els parlaments de les autoritats a la plaça de l'ajuntament. Mentrestant, els peregrins i peregrines presents van poder segellar les seves credencials i degustar un petit esmorzar. Un cop finalitzi l'acte, es van dirigir cap a Mataró per recórrer una ruta de 20 quilòmetres i presenciar la XVIII Trobada d'Associacions Jacobees de l'Ebre i la Mediterrània, trobada que va continuar a l'endemà a Mataró i amb la que es pretenia consolidar el nou traçat com atractiu turístic a la zona.
 
La Via Marina del Camí de Sant Jaume ha estat confeccionada partint d'antecedents històrics que validen el traçat. Tot i que la nova variant de la Ruta Xacobea està pendent de senyalització, la seva oficialització està prevista que tingui lloc l'any 2021, data que coincidirà amb el proper any Xacobeo.
 
Així doncs, d'ara en endavant, Sant Pol serà un dels punts on es podran segellar les credencials que verifiquen haver recorregut una part del Camí de Sant Jaume.
Els equipaments municipals on es podrà tramitar aquesta gestió són els següents:
 

- Oficina de Turisme i OAC de l'Ajuntament de Sant Pol
- Biblioteca municipal
-OAC de la Policia Local

(Es recomana consultar els horaris d'obertura al públic mitjançant la pàgina web de l'Ajuntament de Sant Pol)

Publicació 03.05.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina