X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El consistori emprèn les mesures de prevenció per controlar plagues i males herbes

La propera setmana es realitzaran feines de tractament herbicida a les voreres de les urbanitzacions.

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Pol té previstes una sèrie d'actuacions per evitar possibles plagues d'insectes al municipi. Per aconseguir-ho, la regidoria està substituint, de manera progressiva, els tractaments químics pel control biològic de plagues, un mètode més natural i respectuós amb el Medi Ambient que ajuda a prevenir, reduir o eliminar algunes colònies d'insectes.

Per aquest motiu, recentment s'ha tractat el pugó dels til·lers de la carretera de Sant Cebrià i el del baladre de les escaletes del carrer Sant Jaume amb control biològic, on s'han col·locat depredadors naturals que equilibraran el sistema. Tot i que els resultats del control de la plaga no són tant ràpids amb aquest mètode, els avantatges que ofereix són més nombrosos, entre ells, la reducció en la manipulació dels plaguicides i els envasos generats d'aquests productes. De la mateixa manera, també s'eviten les molèsties derivades de l'aplicació dels productes fitosanitaris en els espais públics.

De forma paral·lela, el dilluns 9 de juliol es començarà a tractar amb herbicida les voreres per lluitar contra les males herbes de les següents urbanitzacions: Rajoleria, Urbapol, Els Garrofers, Can Villar, Jardins de Sant Pol i Sant Pol 2000. Els treballs s'estendran fins el proper 18 de juliol i la matèria activa amb la que es tractarà serà el roundup ultra plus (Nº Reg. 16948), que s'aplicarà d'acord amb les mesures de precaució i seguretat establertes en aquest tipus d'actuacions.

Campanya per controlar el mosquit tigre

Durant els propers dies la Regidoria de Medi Ambient també farà una primera aplicació de larvicida als embornals de la via pública per evitar la proliferació de mosquit tigre. És en aquests llocs on es troben les larves d'aquest insecte perquè l'aigua està estancada i proporciona un lloc adequat per a la cria d'aquests mosquits.
 
Científicament, està demostrat que l'aplicació de larvicides en els embornals de la via pública és un mètode eficaç per eliminar larves de mosquit tigre, evitant així l'aparició dels mosquits adults. El fet que els embornals es trobin a la via púbica, fora de propietats privades, facilita al consistori portar a terme una ràpida i efectiva actuació per aconseguir controlar les poblacions de mosquit tigre.

Temes relacionats
Publicació 04.07.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina