X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El 30% del municipi ja pot contractar la fibra òptica als seus domicilis

El projecte de desplegament s'ha executat amb èxit a diverses zones de Sant Pol.

Els treballs per implantar la fibra òptica al municipi ja estan possibilitant les primeres connexions a la xarxa. Recentment, una de les empreses que estan desplegant aquesta tecnologia a la població, Telefónica, s'ha posat en contacte amb els Serveis Tècnics de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar per comunicar que el 30% del projecte de desplegament ja està executat.
 
Tot i que tant Orange com Telefónica ja porten uns mesos desplegant les seves respectives xarxes a la població, ha estat aquesta darrera empresa de telecomunicacions la que podrà donar servei de manera immediata a les següents zones de Sant Pol: Garrofers, Can Balmanya, Turó la Marina, la Rajoleria, Can Pou i als carrers Joan Maragall, Roger de Flor, Maria Pi i Riera Vaquer. Telefónica també ha informat que en els propers dies es posarà en contacte amb els clients d'aquestes zones per oferir-los una oferta comercial. Amb tot i això, tothom qui estigui interessat en contractar la fibra ràpidament, pot trucar directament al 1004. La resta de zones no executades estan a mig executar, algunes d'elles no compten amb l'autorització corresponent  o encara no s'han iniciat els treballs de desplegament.
 
Quatre mesos fructífers
 
Segons va anunciar Orange a la reunió informativa del passat mes de març, on es va detallar el projecte, amb el desplegament de la fibra a Sant Pol més de 3.600 llars i negocis santpolencs podran gaudir dels avantatges d'aquesta tecnologia. En concret, Orange executarà un pla valorat en 600.000€ per poder desenvolupar la xarxa de fibra òptica a Sant Pol, a més dels 190.000€ que ha destinat al projecte del llançament dels serveis mòbils 4G.
 
Un cop finalitzi la resta del desplegament, Orange ha arribat a un acord amb Mas Móvil per distribuir-se comercialment la zona, de la mateixa manera que Telefónica ho ha fet amb Vodafone. Les dues empreses coincideixen que aproximadament cap a finals d'estiu finalitzaran el desplegament, sempre i quan aconsegueixin els permisos corresponents per fer possible la instal·lació.

Publicació 24.07.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina