X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
La Policia Local agraeix els bons resultats obtinguts durant la setmana de la mobilitat

El consistori va portar a terme dues actuacions a la població que va organitzar i coordinar la Policia Local.
 
Del 16 al 22 de setembre, Sant Pol es va afegir a la Setmana Europea de la Mobilitat, uns dies dedicats a promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables.
Una de les jornades que es van preparar a la vila va ser la del passat 21 de setembre, on va tenir lloc el Dia sense cotxes al pàrquing de l'Escola Sant Pau. Durant aquell dia, estava prohibida la circulació i l'estacionament de vehicles en aquest espai, ordre que es va respectar en tots els casos.
 
La Policia Local ha compartit les dades recollides durant aquella jornada i les xifres aconseguides parlen per sí mateixes: el 80% dels acompanyants dels escolars van decidir  anar al centre educatiu a peu, el 20% restant va estacionar al Parc del Litoral i al pàrquing de l'Hort de la Sole. La bona acollida de la iniciativa va estar precedida per una circular de l'escola enviada el passat 16 de setembre,  on s'informava del propòsit.
 
Conscienciació mediambiental
 
Després de l'èxit d'aquesta experiència, des de la Policia Local de Sant Pol, es vol agrair la col·laboració facilitada tan per les famílies com pel personal de la mateixa escola, qui es va implicar des del primer moment en divulgar la iniciativa d'una manera efectiva. Cal felicitar-vos per haver-ho fet possible.
 
De la mateixa manera, des del consistori i des de la Policia Local us volem convidar a fer una reflexió: si l'experiència es va poder realitzar durant tot un dia, creiem que les famílies podrien repetir la mateixa pràctica en el seu dia a dia, sempre i quan els hi sigui possible. Entenem que no sempre es pot anar caminant a tot arreu, però si entre tots ho intentem de ben segur que ens beneficiarem. Generarem menys sorolls, obtindrem un aire més net i, en definitiva, millorarà la nostra salut.
 
Entre els objectius de la Setmana de la Mobilitat Sostenible es trobava la necessitat de sensibilitzar a la ciutadania sobre els impactes ambientals que generen alguns mitjans de transport, així com també reflexionar sobre els efectes negatius que produeix en la nostra salut l'ús excessiu del transport motoritzat.  Durant aquests dies, també es pretenia facilitar un retrobament de la ciutadania amb el municipi, la seva gent i el seu patrimoni cultural, i tot, dins d'un entorn saludable i relaxat.

 
 
 
 
 

Publicació 04.10.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina