X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
La llar d'infants Pi del Soldat exposa el seu projecte d'investigació sobre música i moviment

L'acte va comptar amb la presència de l'escola navarresa Printzearen Harresi, centre col·laborador en el projecte presentat.

El passat divendres 8 de febrer, el Centre Cultural i d'esbarjo de Sant Pol va acollir la presentació del projecte educatiu 'Paisatges Sonors i la Sala d'Audició', fruit de la col·laboració entre la llar d'infants municipal Pi del Soldat i l'escola infantil Haur Eskola Printzearen Harresi de Pamplona (Navarra). L'estudi es basa en l'observació dels infants durant la seva interacció lliure amb la música i el moviment, i la seva visió respecte al món que els envolta.

El públic que es va donar cita al Centre Cultural i d'Esbarjo va escoltar molt atentament les explicacions sobre el procés de recerca i els semblants resultats que s'han produït en tots dos centres. De fet, una part del públic el composaven educadores que volien conèixer de més a prop aquesta experiència. La presentació es va iniciar amb la intervenció de l'alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido, qui va elogiar la tasca feta pels dos centres educatius i el benefici que aportaven les seves conclusions, tant a Sant Pol com a Pamplona.

Seguidament, va prendre la paraula Inés Zazu, directora tècnica de les Escoles Infantils de Pamplona, qui va assenyalar la necessitat de compromís per part de les administracions locals per a consolidar projectes com aquest. La trobada va continuar amb Alfredo Hoyuelos, que havia estat coordinador dels tallers d'expressió actualment és gerent de l'Organisme Autònom de les Escoles Infantils de Pamplona. Hoyuelos va qualificar el projecte com «tota una aventura».

Experiències trobades

La presentació també va comptar amb la visió del director pedagògic de l'escola navarresa convidada, Jaime Izal. El director es va encarregar d'aprofundir sobre la tasca realitzada dins de la sala d'audició. Part de l'equip docent de la llar d'infants municipal santpolenca també es va donar cita en aquesta presentació. El músic i musicòleg Joan Manuel Chouciño, assessor musical de Pi del Soldat, va explicar durant el seu torn de paraula els diferents aspectes de la seva experiència. Un dels elements que més va destacar, paradoxalment, és el silenci que es creava en cada sessió del projecte i el seu significat en la comunicació dels infants.
 

Un altre col·laborador del projecte de Pi del Soldat, el ballarí i coreògraf Antonio Izquierdo, va assenyalar durant la seva intervenció que els infants busquen sempre la simplicitat del moviment. La presentació es va tancar amb l'experiència de la directora de la llar d'infants Pi del Soldat, Rocío Galindo, que va explicar com la Núria Viñas, l'educadora que ha acompanyat als infants durant les sessions, ha percebut que aquesta observació l'ha transformada i ha fet que es qüestionés la seva manera d'interactuar amb els nens i les nenes.
La vetllada va acabar amb un aperitiu.

Repasseu les imatges de la presentació amb aquest àlbum fotogràfic.

Temes relacionats
Publicació 12.02.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina