L’avantprojecte de plataforma única al nucli antic de Sant Pol genera expectació entre el públic

dijous, 14 Febrer, 2019
L’estudi presentat atorgarà protagonisme als vianants i pacificarà el trànsit al municipi.

La sala Ainaud de Lasarte va acollir dissabte passat la presentació del pla de renovació i millora de l’espai públic històric de Sant Pol de Mar. La proposta, que es va donar a conèixer públicament  de la mà de l’arquitecte Marc Manzano, vol establir unes pautes per regenerar, recuperar i revitalitzar el nucli urbà i propiciarà un procés participatiu on s’escoltarà la veu de la ciutadania.

Segons Manzano, l’avantprojecte contempla una sèrie de possibles actuacions sota una visió unitària, on es tindran en compte, per exemple,  les edificacions de la població, les seves instal·lacions soterrades, l’enllumenat o el mobiliari urbà, elements que s’hauran de reestructurar per poder transformar els carrers del casc antic. La transformació suposaria l’eliminació de les voreres en el nucli antic, el que donaria lloc a una plataforma única de circulació amb la qual es pacificaria el trànsit rodat i es reduiria la seva velocitat. Una acció que suposaria un canvi de consciència en la seguretat vial del municipi i que prioritzaria vianants per damunt de vehicles.

Intervencions progressives

L’avantprojecte preveu una sèrie d’actuacions en diferents fases on es reordenaran els carrers i s’intentarà invisibilitzar al màxim el cablejat d’alguns serveis. La prioritat, segons va expressar Manzano dissabte passat, és soterrar i ordenar les infraestructures del nucli antic. D’entrada, una de les primeres obres que es realitzarien seria la de la Riera, on es té la intenció de pavimentar el carrer amb un rentat a l’àcid impermeable de color ocre que recordaria l’estètica antiga de la vila. L’arquitecte també ha tingut en compte el manteniment de les tradicionals pedres de Sant Vicenç existents i els mosaics del patrimoni local.

En el cas de la plaça de l’Ajuntament, l’encàrrec proposa recuperar l’aigua que reculli aquest espai i retornar-la de manera natural, mitjançant un material permeable, a l’aqüífer. L’avantprojecte aniria acompanyat d’un Pla de Mobilitat que recentment ha signat el consistori.

Teniu a la vostra disposició la presentació que es va mostrar en primícia dissabte passat a la sala Ainaud de Lasarte. Si teniu algun dubte en referència a l’avantprojecte presentat, podeu enviar la vostra pregunta o suggeriment a: plataformaunica@santpol.cat

GALERIA D'IMATGES

Comparteix aquesta pàgina: