X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Obert el període de rectificació del cens electoral per a les properes eleccions generals

La votació per correu estarà disponible fins el proper 18 d'abril.
 
Aquest dilluns, 11 de març, s'ha obert el període de consulta i reclamació del cens electoral, termini que finalitzarà el proper dilluns 18 de març. Les llistes electorals provisionals per aquestes eleccions contenen el cens electoral tancat a 1 de gener de 2019 (Art. 39.1 de la LOREG), per tant, totes les persones que s'hagin empadronat amb posterioritat a aquesta data hauran de realitzar la seva votació al municipi on constaven inscrites abans del 28 de desembre, penúltim dia hàbil del mes de desembre de 2018.
 
Durant el període de consulta, qualsevol consultant que s'identifiqui correctament i trobi dades personals errades, com ara el domicili, o que no es trobi inclós en cap secció del cens de la circumscripció que li correspongui per dret,  podrà formular la seva reclamació a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral. El termini es tancarà el proper dilluns 18 de març.
 
Votació per correu
 
Des del passat 5 de març, també s'ha posat a disposició de la ciutadania el vot per correu. Totes aquelles persones que prevegin no trobar-se en la localitat on li correspon votar, han d'emetre el seu vot per correu, prèvia sol·licitud a la Delegació Provisional de l'oficina del Cens Electoral amb els requisits següents, segons consta a la LOREG (Llei Orgànica del Règim Electoral General, articles 72 a 74):
 
a) El elector solicitará de la correspondiente Delegación, a partir de la fecha de la convocatoria y hasta el décimo día anterior a la votación, un certificado de inscripción en el Censo. Dicha solicitud se formulará ante cualquier oficina del Servicio de Correos.
 
b) La solicitud deberá formularse personalmente. El funcionario de Correos encargado de recibirla exigirá al interesado la exhibición de su documento nacional de identidad y comprobará la coincidencia de la firma. En ningún caso se admitirá a estos efectos fotocopia del documento nacional de identidad.
 
c) En caso de enfermedad o incapacidad que impida la formulación personal de la solicitud, cuya existencia deberá acreditarse por medio de certificación médica oficial y gratuita, aquélla podrá ser efectuada en nombre del elector por otra persona autorizada notarial o consularmente mediante documento que se extenderá individualmente en relación con cada elector y sin que en el mismo pueda incluirse a varios electores, ni una misma persona representar a más de un elector. La Junta Electoral comprobará, en cada caso, la concurrencia de las circunstancias a que se refiere este apartado.
 
d) Los servicios de Correos remitirán en el plazo de tres días toda la documentación presentada ante los mismos a la Oficina del Censo Electoral correspondiente
 
El termini per realitzar el vot per correu finalitzarà el proper 18 d'abril de 2019. Podeu trobar més informació a: https://sede.ine.gob.es/solicitud_voto_correo
 
 
Temes relacionats
Publicació 11.03.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina