X
Pressupost Participatiu 2024
Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Carme Ruscalleda, protagonista d'una nova exposició al Palau Robert

La ciutadania de Sant Pol va voler acompanyar a la xef santpolenca el dia de la seva inauguració oficial.

El Palau Robert exhibirà fins el proper 29 de setembre una exposició de la cuinera amb més projecció internacional del món, la santpolenca Carme Ruscalleda. La xef va inaugurar aquest passat dilluns la mostra «Carme Ruscalleda. L'essència del gust» davant l'atenta mirada dels mitjans de comunicació i altres persones que van voler acompanyar a la xef en aquest reconeixement, com ara un grup de santpolencs i santpolenques que es van desplaçar fins a Barcelona amb autocar per recolzar a la veïna més il·lustre.

L'obertura de l'exposició, organitzada per la Direcció General de Difusió de la Generalitat, va estar presidida pel seu President, Jordi del Río, la comissària i filòloga Anna Alberni, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i per l'homenatjada Carme Ruscalleda. En les seves intervencions, tothom destacava la combinació d'avantguarda i tradició que ha caracteritzat les creacions culinàries d'aquesta santpolenca i de la simbiosi que ha aconseguit entre la cuina catalana i la japonesa gràcies al seu restaurant de Tòquio, un fet que, segons comentava la mateixa consellera Jordà, reforça la projecció de país. Al seu torn, Ruscalleda va voler reconèixer l'aventura compartida que ha viscut amb el seu marit, en Toni Balam, amb qui ha aconseguit formar una «societat» que ha possibilitat la seva escalada en el món de la gastronomia.

Camí evolutiu creatiu

L'exposició inaugurada reflecteix la trajectòria de la cuinera mitjançant una detallada cronologia del que han significat aquests darrers 30 anys en el món de la restauració. El recorregut s'inicia amb una recreació del primer establiment familiar on la Carme va viure els seus inicis culinaris, a partir d'aquí, el visitant podrà observar diferents muntatges audiovisuals sobre la cuina dels restaurants de Sant Pol, Tòquio o el Moments de Barcelona, així com podrà descobrir els eixos vertebradors de la seva cuina a partir d'una col·lecció de receptes, cartes de menú, fotografies o objectes rescatats al llarg del temps.

Entre les vitrines de l'exposició trobareu la Medalla d'Or del Parlament de Catalunya, la qual li va ser concedida l'any 2013. No obstant, la santpolenca compta amb diversos premis que van des de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2004), la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts del Ministeri de Cultura del 2008 o la de Plata al Mèrit en el Treball del 2012, entre d'altres. També cal fer esment del recent Premi Nacional de Cultura, que li va ser atorgat fa uns dies.

A l'acte d'aquest dilluns també van assistir-hi l'alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido, el cònsol general del Japó a BCN, Naohito Watanabe, el director general de Mitjans de Comunicació, Ignasi Genovès, els germans Roca, Nando Jubany o les il·lustradores Pilarín Bayès i Carme Solé Vendrell, entre d'altres personalitats conegudes.

 
Consulteu en aquest enllaç l'àlbum fotogràfic de la recent inauguració de l'exposició "Carme Ruscalleda. L'essència del gust".

 

Temes relacionats
Publicació 26.03.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina