X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El Ple rebutja pagar el deute que Endesa reclama pel bo social elèctric

El Ple de Sant Pol de Mar celebrat el 26 de setembre va aprovar per unanimitat una moció de suport a la Llei 24/2015 contrària al tall de subministraments a les famílies vulnerables.La moció`ve motivada després que recentment Endesa i altres companyies elèctriques hagin enviat cartes als ajuntaments catalans on amenacen amb la intenció d'incomplir amb la Llei 24/2015 i tallar el subministrament a les persones i famílies amb informes de vulnerabilitat que tinguin deutes de consum, si les administracions públiques no pagaven el 50% del cost d'aquest deute abans de l'1 d'octubre.

Una amenaça que no és només econòmica, atès que la companyia anunciava que també s'activaran els procediments de suspensió de subministrament amb els nous deutes que es contreguin des del 30 de juny passat.

Davant d'aquesta situació, el Ple de la corporació municipal es planta en contra de l'amenaça de privar d'un dret bàsic a les persones més vulnerables de Sant Pol de Mar i de la resta del país. En aquets sentit, la moció aprovada en la sessió plenària del mes de setembre estableix que les empreses que es lucren amb serveis elementals com la llum, l'aigua o el gas han d'assumir el compliment de la legalitat vigent a Catalunya, que protegeix els drets energètics de les persones en situació de vulnerabilitat.

A Sant Pol de Mar, hi ha una quinzena de famílies vulnerables amb deutes amb les companyies elèctriques que podrien veure's afectades per l'incompliment de la Llei 24/2015.

 

Temes relacionats
Publicació 27.09.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina