X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Què fer amb les restes vegetals de la platja?

Un cop s'hagin eliminat els plàstics i altres deixalles que el temporal de mar va dipositar a les platges de la vila, gràcies a la resposta massiva i col·laboració de la ciutadania, quedaran els troncs, arrels, canyes i altres restes vegetals que van arribar al mar arrossegats per la riera.

Després d'haver formulat la consulta a biòlegs, aquests recomanen retirar les canyes que han quedat acumulades, ja que són una espècie molt invasiva que arrela i es podria estendre per la platja. Per contra, consideren que els rostolls, troncs o arrels cal deixar-los per protegir la sorra i poden servir com a dic de contenció per evitar l'erosió de la sorra, alhora que poden convertir-se en espais de refugi per a diferents espècies animals.

D'altra banda, les persones que ho desitgin poden endur-se la fusta i troncs més voluminosos per utilitzar-la com a llenya o bé per a les finalitats personals que considerin. L'Ajuntament, per la seva part, prioritzarà la retirada dels canyissars que han quedat escampats per la costa santpolenca.

Des de l'Ajuntament ja s'avança que es programaran noves trobades de neteja popular, com la que s'ha organitzat aquest diumenge, per actuar a la resta de platges afectades, sobretot les de la part de ponent de la vila. En aquest cas, el consistori també té previst retirar la gran quantitat de canyes acumulades quan les condicions de la riera permetin l'accès de camions i maquinària pesada.

Temes relacionats
Publicació 29.01.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina