X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Tractament fitosanitari als eucaliptus del Parc de Can Villar

El proper dilluns 4 d'octubre una empresa especialitzada portarà a terme un tractament fitoterapèutic als eucaliptus del Parc de Can Villar amb l'objectiu de millorar la salut dels arbres amb extractes de plantes aplicats a través del sòl.

S'ha detectat que els eucaliptus d'arreu del territori tenen una afectació que els pot matar en pocs anys. Aquest debilitament podria ser provocat pel canvi climàtic i aprofitat per algun microbi, que n'afectaria la zona vascular, les arrels o tot l'arbre en general, malgrat que encara no s'ha localitzat l'agent causant.

Al parc de Can Villar hi ha 17 arbres afectats, als quals se'ls aplicarà un bioestimulant per a enfortir-los. Paral·lelament, en alguns exemplars s'aplicarà diversos biocides, mentre que en uns altres s'hi actuarà amb fongs per comprovar quin dels dos tractaments és més efectiu.

L'aplicació es farà mitjançant una injecció al subsol, a la zona radicular, sense ferir l'arbre, i possiblement es repeteixi de cara a la primavera. La toxicitat és nula ja que es tracta de bioestimulants i d'àcids biocides que sota terra són metabolitzats per la microfauna en qüestió d'hores.

Temes relacionats
Publicació 29.09.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina