X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Comunicat sobre la sentència que anul·la l'adjudicació del servei de gestió de Ràdio Sant Pol

Arran d'una sentència judicial, l'Ajuntament de Sant Pol de Mar s'ha vist obligat a finalitzar el contracte del servei de producció de contingut radiofònic per a Ràdio Sant Pol.
 
El jutjat estima, així, una denúncia que l'Associació Catalana de Ràdio va interposar contra diversos consistoris per considerar que s'ha adjudicat íntegrament la gestió de les emissores municipals de titularitat pública a empreses privades, contravenint la legislació audiovisual de Catalunya segons la qual les emissores locals han de ser gestionades de forma directa pels ens públics.
 
Des de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar es va argumentar que és el consistori qui marca les línies de gestió de l'emissora i que no s'havia cedit la gestió íntegra del servei, sinó que s'havia contractat el suport i la col·laboració d'una entitat privada per falta de recursos humans propis per tal de mantenir activa la graella de Ràdio Sant Pol.
 
El jutjat, però, va desestimar els arguments de l'Ajuntament, així com el posterior recurs interposat, i ha fallat a favor dels demandants.
 
Davant d'aquesta situació, Ràdio Sant Pol es queda, per ara, sense recursos humans per poder mantenir l'actual programació i es veu obligada a aturar temporalment l'emissió dels programes dels seus col·laboradors a finals d'aquest mes de desembre.
 
En aquest sentit, l'Alcalde de Sant Pol de Mar ha posat al corrent de la situació a totes les persones col·laboradores de l'emissora, així com als grups de l'oposició, i ha expressat la seva voluntat de cercar una nova fórmula que permeti reprendre la seva programació habitual el més aviat possible.
 
La sentència suposa un nou revés, juntament amb l'impacte que va suposar la pandèmia del 2020, al projecte del govern municipal de potenciar en el present mandat el paper de Ràdio Sant Pol en la vida associativa i cultural de la vila.

Temes relacionats
Publicació 16.12.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina