X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Alerta per sequera! Què podem fer per estalviar aigua?

L’aigua té un valor il·limitat. Sense aigua no existiria la vida. Les persones hem après a utilitzar-la per a moltes coses, a banda de les que són imprescindibles per a la nostra subsistència, però aquesta capacitat ens obliga a fer-ne un ús acurat i respectuós.

Tots els sectors de la societat -la indústria, l’agricultura, el sector turístic, els ciutadans, l’Administració- hi estem contribuint des de fa uns anys aplicant mesures d’estalvi, però encara podem avançar més per a fer un bon ús de l’aigua.

A causa de la sequera persistent que vivim, amb molts mesos seguits sense pluja, cal extremar l'estalvi d'aigua en el nostre dia a dia. Com a referència, Sant Pol de Mar va consumir una mitjana de 311 litres per habitant i dia durant el mes de gener. Una xifra que al febrer es va reduir fins als 265 litres per habitant i dia. Malgrat això, hem de seguir estalviant aigua per poder assolir el topall de 230 litres hab/dia que ha decretat la Generalitat.

Davant d'aquests consums, us proposem tot un seguit d'accions que podem realitzar de manera quotidiana per seguir estalviant aigua.


Sabies que...

Una aixeta que goteja perd 1.000 litres d’aigua al mes?

Aplicar mesures d’estalvi d’aigua a la llar pot representar una reducció del consum domèstic de fins a un 50%?

Un habitatge en un bloc de pisos consumeix de mitjana uns 130 litres per persona i dia, mentre que una casa unifamiliar amb jardí té un consum de més de 200 litres per persona i dia?

1 m3 d’aigua són 1.000 litres d’aigua?

Temes relacionats
Publicació 28.03.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina