X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El Ple d'octubre aprova les Ordenances Fiscals del 2024

ple octubreLa sessió plenària del 23 d'octubre va donar llum verd a la modificació de les Ordenances Fiscals i les taxes municipals per al proper exercici amb el focus posat en l'increment de l'impost de béns immobles (IBI) després d'anys de congelació.

El regidor d'Hisenda, Josep Parada, va explicar que la forta inflació dels darrers anys i l'encariment dels subministraments (llum, aigua, gas, etc.), no han deixat altra opció que incrementar algunes ordenances per tal de poder seguir garantint la prestació de tots els serveis que ofereix l'Ajuntament a la ciutadania. Quant a l'IBI va explicar que la proposta que finalment es portava a aprovació era un increment del 5%, a proposta d'ERC, enlloc del 10% inicialment previst.

Precisament ERC va reconèixer que amb la situació econòmica global calia apujar impostos, però de manera molt justificada. I va defensar que no tot havia de recaure en la ciutadania, sinó que l'augment d'ingressos també es podia aconseguir per altres vies, com amb la previsió de les noves edificacions que pagaran IBI en un futur immediat, o per via de subvencions o préstecs.

Des de Més Sant Pol van témer que s'encareixi molt el fet de poder viure a Sant Pol, tot recordant que carregar d'impostos la població genera conflicte.

Per la seva part, la CUP es van posicionar en contra de la proposta al·legant que es tirava per terra l'esforç de l'anterior govern per no traslladar la pressió fiscal al ciutadà. També van advertir que mancava l'estudi econòmic que justifiqués les modificacions a l'alça de les Ordenances Fiscals i que la manca d'un Pla de Mandat comportava el desconeixement sobre a què es destinarien els recursos de l'Ajuntament.

El Ple d'octubre també va aprovar diversos punts de Recursos Humans, com la modificació de la plantilla i la resolució dels recursos interposats sobre la valoració dels llocs de treball.

Destaca, d'altra banda, la retirada dels honors concedits per la vila de Sant Pol al monarca Alfons XIII i al dictador Primo de Rivera. Uns fets que es remunten als anys 20 del segle passat. En el cas del monarca se l'havia nomenat alcalde honorífic, mentre que a Primo de Rivera se l'havia distingit com a Fill Predilecte. Uns reconeixements que s'havien mantingut fins a dia d'avui i que s'han descobert arran d'una investigació recent de l'Arxiu Municipal. Els honors van ser retirats per unanimitat.

La guerra entre Israel i Palestina també va ser objecte de debat amb dues mocions presentades. En el cas de la moció presentada per CUP, va ser de suport a Palestina i de condemna de les accions d'Israel, mentre que la moció presentada per ERC amb l'adhesió de Junts s'instava a la fi del conflicte.

El Ple va finalitzar amb el torn de precs i preguntes per part dels grups de l'oposició.

Podeu tornar a visionar el Ple amb aquest vídeo:

Temes relacionats
Publicació 24.10.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina