X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El primer Ple del 2024 aprova que el Consell Comarcal presti el servei de l'Oficina Local d'Habitatge

ple generLa sessió plenària del 29 de gener va aprovar el conveni de col·laboració econòmica entre el Consell Comarcal del Maresme i l'Ajuntament de Sant Pol de Mar per a la prestació dels serveis de l'Oficina Local d'Habitatge per al període 2024-2027. Amb aquest conveni es vol millorar el servei al ciutadà en matèria d'habitatge, atès que el servei que fins ara es prestava a través de l'Oficina d'Habitatge de Calella ja no complia amb les expectatives inicials. A més, el cost del servei serà ara menor per a l'Ajuntament i es disposarà d'una persona que atendrà presencialment la ciutadania a les dependències municipals cada primer dimecres de mes, evitant així els desplaçaments fora de la vila.

D'aquesta manera, el servei de l'Oficina Local d'Habitatge que es prestarà a través del Consell Comarcal del Maresme donarà informació i assessorament de totes les accions que es desenvolupin en matèria d’habitatge en el marc del conveni signat amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, especialment en línies d'ajuts, programes de lloguer social, assessorament en el deute hipotecari i altres problemàtiques de l’habitatge derivades de situacions d’emergència social, entre d'altres.

ERC va abstenir-se en la votació, a l'igual que MSP, en considerar que a l'actual equip govern li manca una política d'habitatge clara, i li va retreure que en el seu dia no s'hagués posicionat a favor de declarar Sant Pol com a zona d'habitatge tens. A la qual cosa l'alcaldessa va replicar que no es podia comparar la tipologia d'habitatges de Sant Pol amb la de Mataró o altres grans ciutats, per la qual cosa no creien en la zona habitatge tens. D'altra banda, la CUP va votar-hi en contra per considerar-lo insuficient. 

El ple del mes de gener també va aprovar la recuperació d'ofici d'una part de zona verda del Parc dels Garrofers, com a resultes d'un expedient que datava de l'any 2015, així com l'aprovació definitiva del reglament de teletreball de l'Ajuntament, el qual afegeix un segon dia de teletreball voluntari en relació al document aprovat inicialment.

Quant a urbanisme, el Ple va aprovar una addenda al contracte de construcció de l'institut escola, per la qual s'afegeix una nova clàusula que permet emetre la certificació de la construcció dels mòduls prefabricats de manera prèvia a la seva instal·lació i autoritzar-ne, per tant, el seu pagament.

La sessió plenària es va tancar amb el torn de precs i preguntes. Podeu tornar a visionar el Ple en aquest vídeo.

Temes relacionats
Publicació 29.01.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina