X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Inaugurada la nova Biblioteca Can Coromines, que torna a obrir les portes

El passat diumenge 22 de març es va inaugurar la nova Biblioteca Can Coromines a Sant Pol, després d'uns mesos en què el servei ha estat tancat per tal d'adequar l'espai, el mobiliari i el fons documental als requeriments del mapa de lectura pública de Catalunya. La inauguració va anar a càrrec del president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i l'alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido, que van destacar la importància d'aquest nou servei per al municipi. La biblioteca torna a obrir demà completament adequada i integrada a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona

Una nova biblioteca en Xarxa

Des del dilluns 23 de març la Biblioteca ha tornat a obrir les seves portes als usuaris, amb totes les millores del servei i amb més hores d'obertura. La Biblioteca obrirà 33 hores setmanals, cada dia a la tarda de dilluns a divendres, en horari de 15:30 a 20:30h. i els dijous i dissabtes al matí de 10 a 14h. A l'estiu, l'horari es retardarà mitja hora a les tardes i no s'obrirà durant el matí. Amb una superfície útil de 275m², la Biblioteca s'organitza en tres plantes. A la planta baixa hi trobem l'àrea infantil amb accés directe al pati de 52m². A la planta primera es desenvolupa la resta d'espais amb el fons general, diaris i revistes i música i imatge. Finalment, a la planta segona, hi trobem l'espai de treball intern.

El fons documental de la Biblioteca comprèn un total de 5.600 volums totalment actualitzats i incorpora una secció audiovisual i musical de 1.100 documents que pràcticament no existia anteriorment. També s'han augmentat les subscripcions a revistes (40) i diaris (5) i es compta amb un pla anual per assegurar que el fons es vagi renovant i es mantingui sempre actualitzat.

El nou personal de la biblioteca estarà format per la directora del servei, Àngels Gómez Lendínez, i dues tècnics auxiliars, per tal de poder atendre adequadament els usuaris en els dos pisos simultàniament i per poder desenvolupar moltes més activitats relacionades amb el servei, a banda dels serveis més bàsics d'informació i préstec, accés públic a Internet, àrea de música i zona Wi-Fi. La intenció és que la biblioteca es converteixi en un equipament cultural de referència per a tots els santpolencs, implicant col·lectius i entitats municipals, potenciant la informació de caire local, creant centres d'interès adaptats a les necessitats del poble, o fomentant l'hàbit lector a través d'activitats de dinamització com «clubs de lectura», bookcrossing...

A part de la consulta del fons de la biblioteca de Can Coromines, el fet d'estar integrada a la Xarxa de biblioteques de la Diputació permet accedir al catàleg conjunt de totes les biblioteques de la província de Barcelona (Aladí ) a través del préstec interbibliotecari.

La Biblioteca de Sant Pol de Mar ocupa part de l'edifici que comparteix amb la Fundació Pere Coromines. Havia estat l'antiga casa d'estiueig de la família Coromines i es va rehabilitar l'any 2000 per acollir la seu de la Fundació, que es va inaugurar l'any 2006. També s'hi va allotjar la biblioteca municipal a partir del 2012. Actualment s'han fet les obres d'adequació dels espais. Els resultat és una Biblioteca amb una situació privilegiada al centre del municipi, a la vora de la mar, amb unes sales acollidores amb vistes i olor a mar, però més petites del que correspondria. La reforma ha costat un total de 248.364 euros, finançats per la Diputació de Barcelona (118.420€) i l'Ajuntament de Sant Pol (129.944€).
 

Biblioteca Can Coromines

Carrer Consolat de Mar, 9
08395 Sant Pol de Mar
Tel: 93 760 45 44
b.st.pol.cc@diba.cat
www.santpol.cat/biblioteca
Pàgina de facebook

 

Temes relacionats
Publicació 22.03.2015
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina