X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol ja compta amb una plaça dedicada a l'u d'octubre

El darrer ple municipal també va servir per aprovar una moció sobre la falta d'imparcialitat del poder judicial.

L'u d'octubre continua omplint la nomenclatura de Catalunya. Durant el ple del passat divendres, 28 de setembre, Sant Pol de Mar va aprovar fer efectiu el bateig de la petita plaça on s'ubica la Biblioteca de Can Coromines amb el nom de «Plaça 1 d'octubre».  Aprofitant el primer aniversari del referèndum d'autodeterminació de Catalunya, el consistori va voler portar al ple l'aprovació d'aquest espai municipal per recordar de forma permanent aquesta data significativa, així com les càrregues policials que van haver-hi durant la mateixa jornada.

Gràcies al suport de tots els grups municipals, la sessió plenària va aprovar per unanimitat batejar la placetaL'Alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido, va explicar que l'elecció d'aquesta ubicació havia sorgit a partir del debat i del consens entre els diferents grups de l'equip de govern, els de l'oposició així com de les diverses entitats i persones del poble que han impulsat aquesta iniciativa. Ja són molts els municipis catalans que han portat a terme la mateixa actuació per commemorar aquesta data.  

Mocions reivindicatives aprovades

El ple de divendres passat també va aprovar dues mocions relacionades amb aquesta efemèride. Una d'elles amb motiu del primer aniversari de l'1 d'octubre, on es posava de manifest l'esforç de la ciutadania per defensar les urnes durant el referèndum i condemnava les càrregues policials que van exercir la Policia Nacional i la Guàrdia Civil contra la població. Aquesta moció es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups municipals.

De la mateixa manera es va aprovar per unanimitat l'altra moció que es va presentar al darrer ple sobre la falta d'imparcialitat del poder judicial. Segons la moció, les darreres decisions judicials en el procés obert a l'independentisme català i algunes declaracions públiques de diversos jutges demostraven que una part del poder judicial està «posicionat clarament», vulnerant el dret a un judici just, segons ho explicava l'Alcaldessa Montserrat Garrido durant la sessió plenària. Tots els grups hi van votar a favor.

Publicació 02.10.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina