X
Pressupost Participatiu 2024
Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Els Mossos d'Esquadra alerten d'una modalitat d'estafa telefònica

En els darrers dies s'han presentat cinc denúncies a la població veïna d'Arenys de Mar relacionades amb aquest tipus d'engany.
 
Recentment els Mossos d'Esquadra han informat que cinc persones d'Arenys de Mar han estat estafades seguint el mateix mètode d'estafa telefònica, el phishing.  Es tracta d'una modalitat de frau on els estafadors es fan passar per una empresa o entitat financera que pretén aconseguir les dades bancàries de les víctimes per poder buidar els seus comptes corrents.

 
Segons han explicat les mateixes víctimes de l'estafa, aquestes rebien una trucada, suposadament d'un organisme o entitat bancària, on se'ls informava d'unes compres inexistents. Pel que sembla, els estafadors disposaven de dades concretes de compres reals de les víctimes i d'aquesta manera es guanyaven la confiança dels seus interlocutors. Quan la víctima deia que no havia fet cap compra, els estafadors els hi envien un enllaç al mòbil amb la finalitat d'accedir a la seva clau d'accés o bé els hi demanen verbalment les dades de les targetes de crèdit o dèbit per, posteriorment, treure'ls diners o fer-hi càrrecs econòmics importants.

Tot i que ja fa alguns anys que el phishing existeix, aquesta estafa tant es pot fer per telèfon, com per correu electrònic, missatges de whatsapp o altres xarxes socials. Els Mossos recomanen que no s'obrin aquests tipus de correus sospitosos ni es proporcionin dades personals a qualsevol persona que truqui per telèfon. En cas de dubte sobre la veracitat de les trucades, cal que us adreceu a les vostres entitats bancàries o bé als Mossos d'Esquadra i/o a la Policia Local.

Temes relacionats
Publicació 04.12.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina