X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol, convidat a la presentació d'un manifest que posa en valor les oportunitats del Maresme

L'acte proposava estratègies de futur per al Maresme des del punt de vista de professionals tècnics.

El passat 20 de febrer l'Alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido, es va desplaçar fins la Sala de Graus del Tecnocampus de Mataró per assistir a la presentació del manifest «Un Maresme de noves oportunitats per estudiar, treballar i viure», impulsat des de la Comissió d'Urbanisme del Barcelona Maresme Business Club. Aquesta associació privada empresarial, situada a Mataró, va ser creada durant el 2013 per potenciar la comarca des del punt de vista de l'activitat econòmica i aprofitar la sinèrgia de la proximitat a Barcelona per atreure possibles inversions.

A més de la presència del nostre municipi, a l'esdeveniment també hi eren presents altres alcaldies com la de Mataró o Sant Vicenç de Montalt, entre d'altres poblacions maresmenques. Els ponents convidats a la convocatòria van ser Miquel Barceló, enginyer industrial i economista, i els arquitectes Pere Solà i Agàpit Borràs.

Reactivació de l'economia

El manifest que es va presentar instava als poders públics competents a replantejar-se de manera urgent el desenvolupament i el planejament urbanístic dels sectors del Rengle, Iveco-Pegaso i les àrees adjacents per orientar-los cap a la construcció del pol d'activitat econòmica innovadora, mediambiental i socialment responsable que la comarca necessita. Per aquest motiu, des del Barcelona Maresme Business Club es demana una major activitat econòmica al voltant del Tecnocampus, amb l'objectiu de reforçar l'oferta educativa actual, la implantació d'empreses, l'ampliació dels programes d'emprenedoria i la promoció de la ciutat com la porta Nord de Barcelona.

Entre les conclusions que tancaven el manifest, trobem la proposta de redacció d'un projecte de modificació del pla general amb el qual es vol fer una aposta decidida per a l'establiment d'activitats econòmiques d'àmbit global relacionades amb la formació, la innovació i l'empresa.

Consulteu el manifest presentat en el document adjunt.
 

Publicació 27.02.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina