Sant Pol commemorarà el 8M 2023 amb una acció teatral que ens convida a la reflexió
#25N 2022: reivindiquem un Sant Pol feminista
Fem camí juntes, el manifest del 8M del 2022 a Sant Pol de Mar
Sant Pol diu #ProuViolència! en el marc del 25N - 2021
ACTES DE COMMEMORACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES - 2021
Sant Pol referma el seu compromís contra el masclisme estructural - 25N 2020
Sant Pol estrena un marcador per donar visibilitat a les víctimes de violència de gènere - 25N 2019
ACTES DE COMMEMORACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES - 2018
8 MARÇ 2018
19 h Lectura del manifest a la Plaça de la Vila. A continuació es va fer el taller De la poma de la Blancaneus a la mitja taronja. Existeix l'amor romàntic? Activitat sobre els mites de l'amor romàntic: l'amor etern, la distribució de rols, la gelosia, la fidelitat...
En acabar l'acte s'oferí un refrigeri a les persones assistents.
9 MARÇ 2018
19 h Els quartos de la Virgínia, a càrrec de Núria de Calella. Un recorregut poètic basat en l'assaig Literari «Una cambra pròpia» de Virgínia Wolf.
L'activitat finalitzà amb un beure.
Biblioteca Can Coromines.
10 MARÇ 2018
14a Trobada de la dona treballadora.
12:45 h Sortida de la plaça Torrent Arrosser Rua amb la Big Bang Valona fins a la plaça de la Vila.
13 h Vermut a la plaça de la Vila. A continuació, dinar a l'Hotel Gran Sol
11 MARÇ 2018
19 h Ismene de Carol Fréchette, Monòleg teatral en format conferència entorn la feminitat i el feminisme, on podrem obrir un debat amb els temes que ens suggereix l'obra. Direcció d'Imma Colomer i interpretat per Fina Rius.
En acabar l'acte s'oferí un refrigeri a les persones assistents.
Centre Cultural i d'Esbarjo.
16 MARÇ 2018
El Conflicte com a oportunitat. La comunicació no violenta al servei de la convivència. Perquè la tranquil·litat no és viure sense conflicte, sinó saber-lo gestionar. A càrrec de Marta Ponce, pedagoga, mediadora i consultora sistèmica.
17:15 h: sessió adreçada a famílies amb infants fins a 6 anys, i professionals de l'educació de cicle infantil
19:30 h: sessió adreçada a famílies amb infants de primària i secundària, i professorat.
Llar d'Infants Pi del Soldat
17 MARÇ 2018
Xerrada sobre El paper del pare en la criança, a càrrec d'Armando Bastida, infermer pediàtric i pare de tres fills. Editor a Bebés y Más i autor del llibre Soy Padre.
En col·laboració amb l'Associació de Suport a la Lactància MARESMAR.
Centre Cultural i d'Esbarjo
DURANT EL MES DE MARÇ 2018
Taller Escola Sant Pau «Prínceps i Princeses. Jugant i desmentint els mites romàntics i fomentant la igualtat», 4t de primària.
27 NOVEMBRE i 15 DESEMBRE 2017
Taller sobre Videoclips i Sexisme a l'Institut de Sant Pol de Mar, adreçat a alumnes de 2n i 3r d'ESO, a càrrec de l'Associació Diversya.
20 DESEMBRE 2017
De 16 a 19 h Taller «Prou sexisme, fem nostre el rap» a Ca l'Arturo, a càrrec de LAS VVITCH.
En aquest taller s'han donat a conèixer i s'han posat en pràctica tots els processos de creació musical, des de la recerca d'una base instrumental a la gravació i mescla de les veus, posant èmfasi en la creació de lletres en perspectiva de gènere.
Enllaç notícia web Ajuntament
25 NOVEMBRE 2017
19:30 h Lectura del Manifest a la Plaça de la Vila i encesa d'espelmes amb el lema PROU VIOLÈNCIA
20 h Teatre «El diari de Martina» al Centre Cultural i d'Esbarjo
Una historia senzilla, intensa i intemporal, amb la clara pretensió de donar un missatge emocional per tal de sensibilitzar al públic. La Martina, una dona de quaranta i pocs, es retroba amb els seus diaris on ja escrivia de ben petita i on s'hi reflecteix quasi tota la seva vida.
12 MARÇ 2017
Es va organitzar, un Esmorzar benvinguda a la plaça de la Vila i seguidament a les 11 h la Conferència-tertúlia i projecció del vídeo Les Dones a l'Índia Rural, a la Sala Ainaud de Lasarte, en col·laboració amb l'Associació Dones de la Vallalta i la Fundació Vicenç Ferrer.
Seguidament es va fer una Passejada Solidària des de la plaça de la Vila. Les persones participants van rebre un buf commemoratiu.
Aquell mateix dia a les 6 de la tarda es va programar l' Obra de teatre Dones com jo al Centre Cultural i d'Esbarjo, a càrrec de la companyia GEAtre. Els beneficis de la representació es destinaren als projectes solidaris de l'ONG GEA XXI.
El 27 de maig es va fer una Xerrada sobre Lactància, a càrrec del Dr. Carlos González, Pediatre i escriptor, al Centre Cultural. En col·laboració amb l'Associació de Suport a la Lactància MARESMAR.
8 MARÇ 2017
Per commemorar el Dia Internacional de les Dones es va realitzar un acte a la Biblioteca el mateix dia 8 de març.
A les 19 h es va fer la Lectura del manifest. A continuació es va fer la Xerrada-presentació del llibre Decidides - Set dones contra corrent, amb l'autora Elisenda Albertí, a la Biblioteca Can Coromines.
25 NOVEMBRE 2016
Campanya #jodicprou #santpol25N
Per tal de commemorar el dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones es va realitzar una campanya a través de les xarxes socials implicant a les persones participants en tots els actes perquè es fessin una foto amb els lemes de la campanya:
#jodicprou a la violència masclista
#jodicprou al control en nom de l'amor
#jodicprou a les agressions sexuals
Per unes relacions respectuoses #jodicprou a la violència 2.0
Dintre dels actes es va fer també el dia 22 de novembre el Taller autoestima i adolescència, per tal de prendre consciència de la importància d'una bona autoestima. Adreçat a pares i mares de 1r cicle d'ESO i a càrrec de ciència divertida, va estar centrat en la gestió de les emocions i en com es poden afrontar determinades situacions de forma més satisfactòria per totes les parts.
El 25 de novembre es van fer l'acte institucional amb la lectura del Manifest i enlairament de globus i, juntament amb l'associació Dones de la Vallalta es va oferir el documental Sophia - Mantente viva, un impactant testimoni sobre el fenomen de l'esclavitud i el maltractament que pateixen moltes dones actualment.
El 26 de novembre es va oferir a la Biblioteca Can Coromines l'Hora del Conte per la coeducació i la igualtat, a càrrec de Sílvia Serra, conta contes que va explicar dues històries als infants sobre els valors de la igualtat i el respecte a la diferència.
El dilluns 28 de novembre es va programar el taller Violència, agressivitat i el valor de la tendresa, a càrrec de Teatre del buit, i que ens va oferir a través del teatre l'experiència de conèixer diferents situacions de violència i el seu origen, iniciant després un debat sobre les expressions d'agressivitat i tendresa.
El 14 de febrer de 2017 de 17 a 19 h s'oferirà el taller Si m'estima em donarà el seu password. Prevenció de les violències masclistes 2.0, adreçat a joves i a càrrec de l'Associació Candela, i amb el suport de l'àrea d'Igualtat de la Diputació de Barcelona.
8 MARÇ 2016
Durant el mes de maç s'han previst una sèrie d'accions de sensibilització adreçades a la població en general i per tal de donar visibilitat a l'apoderament de les dones, amb el Cinefòrum «Un mateix origen», iniciant també una línia de treball amb les famílies per a potenciar l'educació no sexista i la coeducació amb el taller «Ni prínceps blaus ni princeses promeses» i amb una acció de sensibilització i per donar a conèixer els aspectes claus dels neomasclismes amb el taller «Desemmascarant els micromasclismes quotidians».
CINEFÒRUM: «UN MATEIX ORÍGEN» - 7 DE MARÇ A LES 19:30 H
El documental "Un mateix origen", realitzat en el marc del Taller de Documental Creatiu de La Bonne, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, proposa un petit viatge per una zona del Pirineu català a través de les inquietuds d'una jove que encara busca el seu camí. Aquesta torna al seu lloc d'origen per aprendre de les experiències de tres dones que es troben al tram final de les seves vides i que en el seu moment varen prendre decisions vitals molt diferents. A partir de l'experiència d'aquestes dones a qui entrevista descobrim el mode de vida característic i els costums de la zona així com la importància del treball de les dones per tirar endavant les cases i el patrimoni dels petits pobles pirenaics.
Van assistir a l'acte una vintena de persones que van valorar molt positivament el documental, especialment per la seva qualitat i bellesa, i pel fet que estigués exclusivament realitzat per dones. Després del passi del documental es va generar un debat entre el públic assistent, format per persones de diferents generacions i que van aportar diferents punts de vista sobre el rol cultural de les dones i els homes, les decisions vitals, l'assumpció de les responsabilitats en la criança dels infants.... Durant el refrigeri que es va oferir seguidament les persones assistents van poder continuar el debat sobre els temes tractats.
Ni prínceps blaus ni princeses promeses: Coeducació per a famílies d'infantil i primària - 14 DE MARÇ DE 18-20 H
Els objectius d'aquest taller són sensibilitzar als referents familiars sobre les violències de gènere, identificar les seves manifestacions en la infantesa i la joventut, incentivar una actitud compromesa amb l'educació no-sexista i proposar estratègies de comunicació amb les filles i fills per a prevenir les relacions abusives.
Els continguts que es tractaran en el taller es centraran en donar a conèixer les causes de les violències vers les dones, així com els estereotips i les desigualtats de gènere, les manifestacions de les violències, distingint entre violència estructural i violència interpersonal, les desigualtats de gènere a la família, la comunicació activa amb els fills i les filles, la prevenció de les violències de gènere, i propostes d'educació no-sexista.
Les persones destinatàries d'aquest taller són mares i pares d'infants de primària i secundària
Desemmascarant els micromascliSmes quotidians - 13 ABRIL 2016 DE 18-20 H
En el taller aprofundirem sobre aquells comportaments normalitzats socialment i presents a tots els àmbits de la vida (de parella, familiar, laboral, social i comunitari), que es troben a la base de la violència masclista i suposen un obstacle per assolir l'equitat real entre homes i dones.
Els seus objectius són sensibilitzar sobre la problemàtica de la violència masclista, saber identificar els diferents micromasclismes a la quotidianitat, prendre consciència de les causes i les conseqüències dels micromasclismes, i abordar els micromasclismes d'una forma resolutiva a partir de les pròpies capacitats i habilitats.
Els continguts del taller es centraran en els estereotips, els rols i desigualtats de gènere existents, què són els micromasclismes, la seva tipologia i les conseqüències a la vida de les dones, l'apoderament, l'autonomia i l'autoestima, així com les eines i propostes per a afrontar les microviolències.
25 NOVEMBRE 2015
L'ajuntament de Sant Pol es va sumar a la campanya de la Diputació de Barcelona Diguem prou a la violència masclista, realitzant un mural amb la participació dels assistents a l'acte. Després de la lectura del manifest es va realitzar un concert i l'enlairament de globus en suport a les víctimes de violència masclista.
8 MARÇ 2015
Amb motiu del Dia Internacional de les Dones es va realitzar una campanya de sensibilització amb la pancarta que portava per lema Diferents mirades per a una societat igualitària, implicant a dones del municipi de diverses generacions.
25 NOVEMBRE 2014
La primera acció que es va fer des de la regidoria d'igualtat va ser l'adhesió a la campanya de en el Dia Internacional contra la violència envers les dones de l'Institut Català de les Dones Gira-li l'esquena
Més d'una vintena de treballadores i treballadors i membres del consistori va participar en les sessions fotogràfiques de la campanya, amb un resultat impactant i que tingué un gran ressò.
Enllaç a la notícia apareguda a El Punt Avui del 25/11/2014
Per commemorar aquella data també es va fer un taller d'autodefensa femenina a càrrec de la nostra companya de la policia local Belinda Burgos.